вторник , декември 6 2016
Начална Страница / Имоти / Луксозните имоти във Венецуела процъфтяват!?

Луксозните имоти във Венецуела процъфтяват!?

Най-вероятно сте чували за кризата във Венецуела. Страна с трицифрена инфлация и контрол върху валутните курсове, в която на магазините рафтовете са обикновено празни, а тоалетната хартия е дефицит.

Сигурно ще си помислите, че в подобна обстановка, луксозните имоти са сектор, за който никой не мисли и нямат бъдеще. Да, ама не…

Тези страни ще ви излязат най-скъпи за посещение

Оказва се, че секторът на луксозни имоти във Венецуела процъфтява. Каква е причината? В среда, в която са налице ограничения за обмяна на валута, а обезценката на парите и поскъпването на стоките е ежедневие, компаниите са открили интересна ниша, да запазят стойността на приходите си в боливари. А именно – с инвестиции в луксозни имоти и офиси.

луксозен имот

Кранове, красят столицата Каракас, като строят луксозни бизнес-сгради във финансовата столица на Венецуела, въпреки рекордните опашки пред магазините за храна и празните рафтове, станали емблематично представяне за ситуацията в страната.

„Всички проекти стартират с една и съща цел – да абсорбираме боливарите“, коментира Беатриз Ило от консултантската агенция CBRE Venezuela.

„Когато имате система, замразила операциите в чуждестранна валута и не искате да извършите престъпление, какво друго ви остава, за да запазите стойността на приходите си в местна валута“, пита Ило.

Новите площи луксозни офиси и недвижими имоти в престижните квартали на Каракас, се очаква да се увеличат с 50% през тази година, според данните на CBRE.

В допълнение доходността на подобен род инвестиции, е била съпоставима с това, което инвеститорите биха имали в долари, ако имаха право да купуват щатска валута, коментират пазарни наблюдатели.

Правителството на Николас Мадуро, продава долара за 10 боливара всеки, за приоритетни стоки, като храна и лекараства, както и по 660 боливара за по-маловажни стоки. Зелените пари обаче, се търгуват при нива от около 1 100 боливара на „черния пазар“. На практика венецуелската валута загуби 91% от стойността си през последните две години.

Основни инвеститори в луксозни проекти, обикновено са международни компании, на които се налага непрекъснато да отписват голяма част от печалбите си, заради поевтиняването на местната валута и невъзможността да обменят боливари срещу долари.

plus500

Провери също

щатски имоти

Щатските купувачи на имоти наводниха имотния пазар

Щатските купувачи на имоти, са на път да наводнят пазара на недвижими имоти, в стремежа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500