понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Тези неща могат да изчезнат от луксозните имоти в бъдеще

Тези неща могат да изчезнат от луксозните имоти в бъдеще

Луксозните имоти се отличават с определени характеристики, като например собствен фитнес, киносалон, огромна спална със собствена баня и т.н.

Според експертите обаче, част от тези опции, са на път да изчезнат и да бъдат заменени от други характеристики, които да определят един имот като луксозен.

Странните бонуси към луксозни имоти

Домашното кино

Пазарът на „домашно кино“ се оценява на 1.4 милиарда долара през 2015-та година, или с 50% повече в сравнение с 2010-та година. Вече не е достатъчно обаче, да се инсталира платно и прожектор.

домашно кино

Собствениците на луксозни имоти отделят много повече, като например 1 милион долара, за инсталиране на личен Imax-салон, както и регистриране към услугата Prima Cinema, подобна на Netflix, която позволява гледането на актуалните филми от киносалоните, разбира се на една доста висока цена от 500 долара.

Имотните експерти смятат, че тази функционалност може да изчезне в бъдеще от домовете на ултрабогатите, поради една единствена причина. Те са изключително заети и нямат време да се радват на собственото си кино.

Огромната основна спалня

спалня

В момента при луксозните имоти една от най-ценените характеристики е голямата основна спалня. Към нея изискванията са огромни – от това да е голяма колкото нормален хол, до това да има невероятна гледка и собствена баня.

Тенденциите обаче, започват да се променят и то в посока на изчезването на големите спални и заместването им с по-голям брой по-малки помещения, с различна функционалност и предоставящи повече лично пространство.

Проблемът е, че хората променят отношението към съня и начина по който ползват спалните си.

Гаражът

Според консултантската компания McKinsey, програмите за споделяне на превоз и безпилотните автомобили, ще намалят нуждата от това да отделяте толкова много пространство за гараж за автомобила си.

По-точно, ще са необходими с 25% по-малко гаражи до 2050-та година, или това ще освободи сериозно пространство за живот.

Дизайнерската кухня

Лъскавите кухни, с огромно пространство заделено за тях и множество ненужни уреди, също са застрашени от изчезване.

Причината е, че хората са все по-заети и имат все по-малко време, което могат да отделят в готвене.

В допълнение, развитието на някои услуги, като доставката на пресни плодове и зеленчуци и други хранителни продукти, в рамките на няколко часа, също застрашават кухните.

Хората най-вероятно ще съхраняват в бъдеще минимален запас от хранителни продукти, като останалите ще могат да си поръчват почти в реално време, смятат технологични експерти.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *