вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Имоти / Младите американци с още една трудност по пътя към покупката на имот

Младите американци с още една трудност по пътя към покупката на имот

Покупката на имот за младите американци, става все по-недостижима мечта. Освен с повишаващите се цени на имотите, които растат с най-ускорени темпове от 2006-та година и са при нови рекордни стойности, сега купувачите на имоти, трябва да се справят и с повишението на лихвите по ипотечните кредити.

Изследване на Fitch Ratings, сочи, че повишението на фиксираните лихви по 30-годишните ипотечни кредити от 3.4%, през октомври на миналата година, до 4.2% в началото на годината, намалява максималния размер на кредита, който американците могат да получат с 9%.

Това е предпочитаната инвестиция от младите американци

Сега максималния кредит, който един американец на възраст под 35-годишна възраст може да получи, е 109 000 долара, спрямо 120 000 долара през октомври на миналата година.

доходност наеми

Това автоматично означава, че младите хора, трябва да имат по-голямо самоучастие и да разчитат в по-малка степен на заемни средства, преди да прибегнат до покупка на имот.

Според експерти, ако нивата на лихвите по ипотечните кредити продължат да се повишават, каквито са очакванията, то размерът на заемните средства, на който американците ще могат да разчитат, за да финансират покупката на имот, ще продължава да се понижава.

Фед повиши нивото на федералните лихви за пръв път през декември на 2015-та година, като второто повишение след това, стана реалност отново през декември, но на миналата година.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *