сряда , август 23 2017
Начална Страница / Имоти / Най-модерния нов начин за инвестиране в имоти…

Най-модерния нов начин за инвестиране в имоти…

Инвестициите в недвижими имоти са много горещи в момента. Все повече стават фондовете, привличащи огромни капитали от инвеститори, предназначени да бъдат насочени към търговски имоти.

Този род инвестиции и фондове обаче, имат един сериозен проблем. На първо място те са много непрозрачни. Сделките по покупки и продажби на имоти от портфейла им става до голяма степен отвъд инвеститорските погледи.

Как се правят над 70% за ден?

В допълнение, често инвеститорите нямат достъп до средствата си, за един продължителен период от време – между пет и седем години.

Сериозни неясноти има и относно това, до каква степен доходността на инвеститорите се натоварва от големи такси и комисиони от управляващото дружество.

Всичко това се опитват да променят от стартъп, поставящ си за цел да разклати доминацията на фондовете инвестиращи в имоти, като атакува основните им недостатъци. Приложението се казва Cadre и е с персонал от около 40 души, които тихичко си работят в Манхатън от края на 2014-та година.

Съставено от бивши служители на технологични компании като Square, Google и Facebook, то набра 68 милиона долара капитал от инвеститори като Питър Тийл и Джак Ма.

Как работи стартъпа?

google-and-facebook-employees-are-flocking-to-a-startup-thats-raised-70-million-to-shake-up-the-real-estate-world

Основано и ръководено от 28-годишния Райън Уилиямс, бивш служител на Goldman Sachs и Blackstone, стартъпът цели да направи сделките в търговски и жилищни имоти, прозрачни и прости подобно на това както се купуват акции на фондовите пазари.

На Cadre, одобрени продавачи (оператори) пускат добре подбрани търговски имоти от магазини, офиси и жилищни имоти.

Мрежа от богати индивидуални инвеститори, които са били предварително подбрани, могат да участват със сума от 500 000 долара, или повече в предлаганите проекти. В момента всички имоти са листнати в САЩ, но голямата популярност, която приложението набира, може скоро да го направи международно.

Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да успееш

„Достъпът до инвестиции в недвижими имоти на богатите инвеститори, обикновено се свежда до избор на фонд, инвестиращ в имоти и насочване на средствата им към него. В частните фондове обаче, срествата на инвеститорите обикновено са блокирани за един по-дълъг период от време – между пет и седем години, като през този период инвеститорите нямат представа в какво точно са носечени средствата им“, обяснява Уилиямс.

И макар инвеститорите в имоти в Cadre да нямат възможност в момента да продават инвестициите си във всеки един момент, това в бъдеще може да се промени.

Платформата на практика много наподобява магазин за електронна търговия, просто цените на продуктите варират между 50 и 250 милиона долара.

Когато одобрените купувачи кликнат върху избран от тях имот, те получават пълна статистика за него, подобно на бейзболна картичка.

За продавачите, платформата е възможност сравнително бързо и евтино да продадат имотите си. Тези, чиито имоти са одобрени за продажба през платформата, плащат комисиона от едва 1% от стойността му. Това е далеч под средните комисионни за сектора.

На този етап одобрените близо 100-на индивидуални купувачи са купували средно в два или три от предлаганите имоти, като им се дава право да определят размер на инвестицията си стартираща от 500 000 долара до 10 милиона долара.

От платформата заявяват още, че основната част от предлаганите от тях сделки се „презаписват“, което води до намаляване на обема на инвестицията под желания от инвеститорите.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …