петък , януари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Една трета от британските наематели плащат за енергийната ефективност

Една трета от британските наематели плащат за енергийната ефективност

Една трета от наемателите във Великобритания са платили за подобряване на енергийната ефективност на наетите имоти, въпреки, че според закона това трябва да се прави от собствениците.

Изследване направено от онлайн брокера на имоти PropertyLetByUs, сочи, че един от шестима са платили за ремонт на покрива, 7% са платили за двойна дограма, а цели 92% са платили за по-добра изолация на врати и прозорци.

Изследването сочи още, че 88% от наемателите искат собственикът на имота да инсталира по-ефективни инсталации, а 78% искат смяна на входната врата.

owner-renter

Съгласно британското законодателство, изискванията към собственици на имоти, които ги отдават под наем ще се повишат значително. Имотите с ниска енергийна ефективност и не отговарящи на съвременните стандарти, постепенно ще бъдат извадени от пазара.

Когато новите законодателни норми влязат в сила в Англия и Уелс от 2018-та година, имоти, които не отговарят на тях, ще бъдат забранени да се отдават под наем.

Според асоциацията на наемодателите, новите промени ще засегнат близо 330 000 имота, отдавани под наем в Англия и Уелс.

На наемодателите на имоти с ниска енергийна ефективност, може да им се наложи да инвестират между 2 000 и 5000 паунда, за да приведат имотите си в съответствие с новите стандарти.

Провери също

Как изглежда най-скъпият апартамент в Стокхолм?

Най-скъпият апартамент в Стокхолм е със собствен басейн и румсервиз. Ето как изглежда отвътре. Вижте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *