сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Имоти / Наемите на един от най-нагорещените имотни пазари забавят ръста си

Наемите на един от най-нагорещените имотни пазари забавят ръста си

Пазарът на наеми в Сан Франциско започва да проявява трайни признаци на забавяне на ръста си. Наемите са се повишили с 5.5% на годишна база през юни, спрямо 16.4% през същия месец на миналата година.

„Имоти, които преди се отдаваха под наем за две до три седмици, в момента се отдават за между два и три месеца“, коментира Поул Хуанг, брокер в Skybox Realty, агенция за недвижими имоти в Сан Франциско.

Шантавите неща в Сан Франциско, които се случват заради безумните наеми

Поне четири нови сгради с апартаменти, открити през последните 18 месеца в бизнес-частта на Сан Франциско също допринасят за забавяне в ръста на наемите.

сан франциско

Сан Франциско помещава компании като Аirbnb, Pinterest и Yelp.

Наемодателите в част от новите сгради предлагат интересни отстъпки. Като например дисконт от 1 000 долара от месечния наем, на служители в технологични компании като Apple (AAPL), Facebook (FB) и Yahoo (YHOO).

В допълнение една от новите сгради, предлага на наемодателите безплатни колела за уикендите, както и шест седмици безплатен наем. Студио от около 50 кв. м. в сградата стартира от наеми при 3 100 долара на месец.

Признаците на слабост при технологичните компании също допринася за трудности за пазара на имоти. Съкращенията в технологичните компании са нараснали двойно през първите четири месеца на годината.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *