неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Имоти / Наемите на един от най-нагорещените имотни пазари забавят ръста си

Наемите на един от най-нагорещените имотни пазари забавят ръста си

Пазарът на наеми в Сан Франциско започва да проявява трайни признаци на забавяне на ръста си. Наемите са се повишили с 5.5% на годишна база през юни, спрямо 16.4% през същия месец на миналата година.

„Имоти, които преди се отдаваха под наем за две до три седмици, в момента се отдават за между два и три месеца“, коментира Поул Хуанг, брокер в Skybox Realty, агенция за недвижими имоти в Сан Франциско.

Шантавите неща в Сан Франциско, които се случват заради безумните наеми

Поне четири нови сгради с апартаменти, открити през последните 18 месеца в бизнес-частта на Сан Франциско също допринасят за забавяне в ръста на наемите.

сан франциско

Сан Франциско помещава компании като Аirbnb, Pinterest и Yelp.

Наемодателите в част от новите сгради предлагат интересни отстъпки. Като например дисконт от 1 000 долара от месечния наем, на служители в технологични компании като Apple (AAPL), Facebook (FB) и Yahoo (YHOO).

В допълнение една от новите сгради, предлага на наемодателите безплатни колела за уикендите, както и шест седмици безплатен наем. Студио от около 50 кв. м. в сградата стартира от наеми при 3 100 долара на месец.

Признаците на слабост при технологичните компании също допринася за трудности за пазара на имоти. Съкращенията в технологичните компании са нараснали двойно през първите четири месеца на годината.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *