сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Наемодателите в САЩ прибират ръста в заплатите на младите

Наемодателите в САЩ прибират ръста в заплатите на младите

Стара щатска поговорка гласи, че „големите градове взимат като заложници младите хора“. Откъде идва тя ли, от факта, че в големите градове наемите растат постоянно, поради силното търсене, с темпове по-високи от ръста на заплащането на току що стартиралите работа.

Наемите в София, почти толкова недостъпни колкото в Маями

Това изяжда възможността младите да спестяват за първоначална вноска за покупка на имот и те попадат в една вечна спирала, където дават основната част от дохода си на собствениците на имоти.

Това е сериозен проблем в САЩ, където над 26% от наемателите дават повече от половината от доходите си за посигуряване на покрив над главата си.

ръст заплата

Тази тенденция е напълно противоположна на тенденцията на спад в процента на собствениците на имоти заделящи между 30 и 50% или над 50% от доходите си, за да погасяват ипотечни кредити, според изследване на JCHS.

Средния процент от доходите на американците, плащан за покриване на наема, се движи между 22.9 и 23.3% от 2010-та година насам.

За този период средните доходи на работещите се е повишил от 44 000 на 58 000 долара, или ръст от близо 30%. Със същия процент обаче са нараснали и нивата на наемите.

До голяма степен изоставането на предлагането зад търсенето, е основна причина за новите трендове. Над един милион нови домакинства са били създадени през изминалата година, на фона на 620 000 нови дома.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …