Начална Страница / Имоти / Наемодателите в САЩ прибират ръста в заплатите на младите

Наемодателите в САЩ прибират ръста в заплатите на младите

Стара щатска поговорка гласи, че „големите градове взимат като заложници младите хора“. Откъде идва тя ли, от факта, че в големите градове наемите растат постоянно, поради силното търсене, с темпове по-високи от ръста на заплащането на току що стартиралите работа.

Наемите в София, почти толкова недостъпни колкото в Маями

Това изяжда възможността младите да спестяват за първоначална вноска за покупка на имот и те попадат в една вечна спирала, където дават основната част от дохода си на собствениците на имоти.

Това е сериозен проблем в САЩ, където над 26% от наемателите дават повече от половината от доходите си за посигуряване на покрив над главата си.

ръст заплата

Тази тенденция е напълно противоположна на тенденцията на спад в процента на собствениците на имоти заделящи между 30 и 50% или над 50% от доходите си, за да погасяват ипотечни кредити, според изследване на JCHS.

Средния процент от доходите на американците, плащан за покриване на наема, се движи между 22.9 и 23.3% от 2010-та година насам.

За този период средните доходи на работещите се е повишил от 44 000 на 58 000 долара, или ръст от близо 30%. Със същия процент обаче са нараснали и нивата на наемите.

До голяма степен изоставането на предлагането зад търсенето, е основна причина за новите трендове. Над един милион нови домакинства са били създадени през изминалата година, на фона на 620 000 нови дома.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …