петък , февруари 23 2018
Начална Страница / Имоти / Най-големият собственик на имоти в САЩ планира IPO

Най-големият собственик на имоти в САЩ планира IPO

След кризата през 2008-ма година, Вlackstone Group похарчи над 10 милиарда долара, за да купува просрочени ипотеки на жилищния пазар в най-голямата световна икономика.

Компанията направи залог, че ще видим повишение в търсенето на имоти под наем в САЩ, като стана собственик на близо 50 000 имота. Те бяха прехвърлени в компанията Invitation Homes, която се превърна в най-големият наемодател в страната.

Щатските купувачи на имоти наводниха имотния пазар

Сега от Blackstone, планират да направят звеното си Invitation Homes публична компания през януари, според запознати.

На пазарът се очаква да бъде предложен дял в размер на 1.5 милиарда долара в дружеството със специална инвестиционна цел, което би оценило компанията на около 7.5 милиарда долара.

под наем

Бизнесът с отдаване под наем на еднофамилни къщи, е относително нов в САЩ, като Blackstone до голяма степен спомогна за популяризирането му.

„Казахме си, това ще е голям бизнес. Никой няма да може да взема кредити, а всички ще имат нужда да наемат имоти“, коментира изпълнителният директор на Blackstone – Стивън Шварцман, пред финансовото издание Wall Street Journal. „Така, че излязохме на пазара и започнахме да купуваме къщи, които да предлагаме под наем на хората“, допълва още Шварцман.

Възстановяването на пазара на имот в САЩ е в ход през последните няколко години и не проявява признаци за забавяне. Търсенето на имоти за наемане е много силно, въпреки повишения интерес от страна на потребителите да купуват имоти.

През юни тази година от консултантската компания Urban Institute прогнозираха, че пазарът на наеми ще достигне 48 милиона имота през 2020-та година и 54.1 милиона до 2030-та година, спрямо 40.7 милиона през 2010-та година.

Основни конкуренти на Invitation Homes, са компании като American Homes 4 Rent и Colony Starwood Homes.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *