събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Най-лош декември за имотите в Лондон от шест години насам

Най-лош декември за имотите в Лондон от шест години насам

Цените на имотите в Лондон, преживяват най-лошото си представяне през декември от шест години насам, а БРЕКЗИТ-а, е основната причина за това.

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Низходящ натиск върху цените на имотите в британската столица, оказва и отливът на капитал от финансовото сити, което според експертите, най-вероятно ще продължи и през следващата година.

В среда на несигурност, относно това, как Великобритания ще напусне ЕС, имотите в Лондон са поевтинели с 4.3% през декември, на база оферти продава, до 616 160 паунда. Най-силен спад, от близо 6% отбелязаха цените на имотите в централната част на града.

лондон

Според сайта за недвижими имоти Rightmove, “балонизираните цени на имотите в най-скъпите квартали на Лондон“, най-вероятно ще продължат да се понижават и е възможно да загубят нови 5% през следващата година.

“Заедно с традиционното сезонно забавяне на цените, е налице и спад, следствие на отдръпването на купувачите“, коментира Майлс Шипсайд, изпълнителен директор на Rightmove. “Купувачите отлагат покупката на скъпи имоти“, допълва още експертът.

Средните цени на имотите в Лондон, са надолу с 2.6% на годишна база. Това частично се предопределя и от предприетото повишение на данъците през април.

Данните сочат и съществено понижение в търсенето на имоти в Лондон. Те са се понижили със 7.2% през ноември, спрямо същия месец на миналата година.

Като цяло, средните продажни цени на имотите във Великобритания са се понижили с 2.1% през декември на месечна база, но са се повишили с 3.4% на годишна база.

За разлика от тенденцията при цените на имотите в Лондон, тази при средните цени на имотите във Великобритания като цяло е в посока на повишение, очаква се ръст от 2% за тази година.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *