вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Имоти / 10-те най-скъпи сгради в света

10-те най-скъпи сгради в света

Има сгради и сгради. И докато изграждането на някои продължава с години, има такива които освен сложни за построяване са били и изключително скъпи. Ето десетте най-скъпи сгради в света, с отчитането на инфлацията:

10. Wynn Las Vegas, Лас Вегас – 3.3 млрд. долара

wynn-photo-home

Това е един от най-добрите хотели в света с петзвезден рейтинг от AAA, Mobil, Michelin, както и почти всички други рейтингови агенции. Това също така е първата висока сграда с автоматична система за миене на стъклата.

9. Freedom Tower, Ню Йорк – 4 милиарда долара

freedom tower

Официално наименувана „One World Trade Center“, тази кула на свободата се издига на мястото на кулата близнаци. Пусната в експлоатация през 2014-та година, това е най-високата сграда в Ню Йорк.

8. The Cosmopolitan, Лас Вегас – 4.1 милиарда долара

Cosmopolitan_-_North_-_2010-12-12

Това е най-скъпото американско казино. Двете кули, приютяват 3 000 стаи както и Marquee Nightclub & Dayclub, който в един момент бе най-големият по приходи нощен клуб в САЩ.

7. Parliament House, Канбера – 4.2 милиарда долара

parliament-house-canberra-australia-1024x768

Австралийският парламент е бил завършен през 1988 година за над 1 милиард австралийски долара. В днешни пари, това се превежда в над 4 милиарда щатски долара. Сградата разполага с 4 700 стаи, чието осветление се захранва от слънчева енергия.

6. Resorts World Sentosa, Сингапур – 5.4 милиарда долара

Resorts Singapore

Това е една от основните атракции в Азия. Тя помещава воден парк, както и най-големия аквариум в света. В нея се помещават над 10 000 служителя всеки ден.

5. Emirates Palace, Абу Даби – 6 милиарда долара

emirates-palace-architects-designers-watg-2012-06-14-20-26-07

Най-скъпият хотел конструиран някога отваря през 2006-та година, за да разкрие арабската култура на света. Той е толкова луксозен, че често се описва като „отвъд пет звезди“. Екстериорът на хотела бе разкрит до голяма степен във филма „Fast and Furious 7“.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Как изглежда най-скъпият апартамент в Стокхолм?

Най-скъпият апартамент в Стокхолм е със собствен басейн и румсервиз. Ето как изглежда отвътре. Вижте …