четвъртък , януари 19 2017
Начална Страница / Имоти / Това е най-скъпият имот продаван в страната – къща за 9.5 милиона евро

Това е най-скъпият имот продаван в страната – къща за 9.5 милиона евро

Някога чудели ли сте се какво щяхте да правите ако имахте 10 милиона евро. Макар на пръв поглед сумата да е значителна, тя би ви стигнала да си купите къща в централната част на София и може би да я ремонтирате и обзаведете с останалите 500 000 евро.

къща

Става въпрос за най-скъпият имот продаван в страната, намиращ се в централната част на столицата. Къща с площ от 720 квадратни метра с двор от 1000 кв. м., е обявена за продажба с цена от 9.5 милиона евро.

Въз основа на площта и цената, квадратен метър жилищна площ е при ниво от 13 194 евро. Разбира се, за купувачите в тази цена влиза и двора.

най-скъпата къща

Разположена на бул. „Патриарх Евтимий“, къщата в духа на „стара София“ е проектирана от виенски архитект в началото на 20-ти век. Тя е на три етажа и е реставрирана.

Имотът разполага с огромен озеленен и поддържан двор със старинна ограда от ковано желязо с възможност за паркиране на няколко автомобила, с двоен гараж и две покрити паркоместа.

най-скъпата къща

Жилищната площ включва 10 спални и пет бани. Тя може да бъде ползвана за представителство, резиденция, за живеене или офис.

Имотът разполага със спа-център с джакузи, парна баня, сауна и оборудван салон за фитнес, архив-хранилище, абонатна станция.

4

И макар в центъра на столицата, подобен род имоти се откриват трудно, определено цената явно идва малко в повече на купувачите, предвид на факта, че тя е на пазара вече поне от две години.

Провери също

ипотека

Какво да не правите след като изтеглите ипотечен кредит?

Ако сте един от хилядите българи, изтеглили ипотечен кредит през последната една година, с цел …

plus500