Начална Страница / Имоти / Не бързайте с покупка на имот в Гърция

Не бързайте с покупка на имот в Гърция

Не бързайте с покупката на недвижим имот в Гърция… Поне ако може да се вярва на гръцката национална банка, която между другото е доказала, че не е особено надежден източник на прогнози (предвид на финансовата каша в която е забъркана страната).

И все пак имайте едно наум. От централната банка на съседката ни предупредиха, че цените на недвижимите имоти най-вероятно ще продължат да се понижават през следващите няколко тримесечия.

Вижте още: Защо да си купите недвижим имот в момента

Добрата новина, за гърците е, че темпът на понижение в цените най-вероятно ще се забави. Според доклада през първото тримесечие на тази година, имотите в Гърция са поевтинели с 5% средно, спрямо 7.5% през изминалата година.

гръцки имоти

От 2008-ма година насам, цените на имотите в Гърция са загубили цели 41.3% от стойността си, като спада им е по-голям в големите метрополиси, като Атина и Тесалоники например. Там имотите са поевтинели съответно с 43.5 и 45.2%.

В останалите големи градове на страната понижението е било съответно 39.4%.

Повишените данъци върху имотите, в среда на несигурност за бъдещата данъчна политика, до голяма степен обезкуражават потенциалните купувачи.

Според централната банка обаче, ако гръцката икономика прояви признаци на стабилизиране, то хотелите и другите туристически недвижими имоти, ще срещнат засилен интерес от страна на купувачите.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …