събота , декември 10 2016
+500
Начална Страница / Имоти / Не бързайте с покупка на имот в Гърция

Не бързайте с покупка на имот в Гърция

Не бързайте с покупката на недвижим имот в Гърция… Поне ако може да се вярва на гръцката национална банка, която между другото е доказала, че не е особено надежден източник на прогнози (предвид на финансовата каша в която е забъркана страната).

И все пак имайте едно наум. От централната банка на съседката ни предупредиха, че цените на недвижимите имоти най-вероятно ще продължат да се понижават през следващите няколко тримесечия.

Вижте още: Защо да си купите недвижим имот в момента

Добрата новина, за гърците е, че темпът на понижение в цените най-вероятно ще се забави. Според доклада през първото тримесечие на тази година, имотите в Гърция са поевтинели с 5% средно, спрямо 7.5% през изминалата година.

гръцки имоти

От 2008-ма година насам, цените на имотите в Гърция са загубили цели 41.3% от стойността си, като спада им е по-голям в големите метрополиси, като Атина и Тесалоники например. Там имотите са поевтинели съответно с 43.5 и 45.2%.

В останалите големи градове на страната понижението е било съответно 39.4%.

Повишените данъци върху имотите, в среда на несигурност за бъдещата данъчна политика, до голяма степен обезкуражават потенциалните купувачи.

Според централната банка обаче, ако гръцката икономика прояви признаци на стабилизиране, то хотелите и другите туристически недвижими имоти, ще срещнат засилен интерес от страна на купувачите.

plus500

Провери също

434

Ето какъв имот ще ви купи един милион долара по света

Един милион долара изглеждат много пари за много хора. Те обаче, може и да не …

plus500