петък , януари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте покупката на имот е – имате ли представа къде ще сте след петнадесет години?

Разбира се това, след като сте решили вече, че дохода ви е стабилен и достатъчно голям, за да покрива ипотечните вноски, ако купувате имота с кредит (според съветите на експертите ипотечните вноски не трябва да превишават 40% от дохода на домакинството).

Няколко добри причини да си купите имот (в момента)?

Живеем в изключително динамичен свят, в който технологиите водят до сериозно разтърсване на сектори, които доскоро се смятаха, за недосегаеми.

недвижими имоти

Освен, че това от една страна е заплаха за бъдещите ви доходи, ако сте в подобен сектор, може да изисква и да сте по-гъвкави по отношение на физическата си локация. Казано по друг начин, може да ви се наложи да се изместите.

Противно на традиционните български схващания, че животът под наем е „хвърляне на пари на вятъра“, или по-точно в „джоба на наемодателите“, нещата не стоят точно така. Помислете само, че теглейки кредит, вие хвърляте пари в „джоба на банките“, а те може да са не по-малки от тези, които хвърляте за наеми…

Имотите са по-добра алтернатива от акциите, през последните 12 години

В допълнение, ако ви се наложи да продавате закупения преди година-две имот, защото ще се местите, то може да реализирате съществени загуби по няколко направления.

На първо място покупката на имот е свързана със значителни по размер първоначални разходи, вариращи между 3 и 5% от стойността на имота (в зависимост от това дали ползвате услугите на имотна агенция, или не). През първите няколко години от кредита си пък, основното което плащате са лихви.

В допълнение спешното изнасяне може да е свързано с продаването на имота при по-ниска цена от това, което сте платили за него. Имотния пазар е сравнително слабо ликвиден, като времето за продажба може да варира до няколко месеца. Ако нямате толкова време, то може да ви се наложи да направите съществена отстъпка от цената…

Така, че помислете внимателно имате ли визия за това къде ще сте след 15 години?

Продължава на следваща страница…

Провери също

Как изглежда най-скъпият апартамент в Стокхолм?

Най-скъпият апартамент в Стокхолм е със собствен басейн и румсервиз. Ето как изглежда отвътре. Вижте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *