неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / 8000 евро за квадратен метър в нов небостъргач във Франкфурт?

8000 евро за квадратен метър в нов небостъргач във Франкфурт?

През 2018-та година се планира официалното откриване на Grand Tower, нов и луксозен небостъргач във финансовата столица на Германия – Франкфурт.

Високата близо 200 метра сграда, ще е един от малкото небостъргачи в града. Може би най-впечатляващото в сградата, разполагаща с 401 апартамента, и изградена почти изцяло от стъкло и стомана, ще са цените на жилищата.

Ръст от 38% в сделките с луксозни имоти в Лондон, след референдума

Според строителният предприемач STÄDTEBAU, апартаментите ще се предлагат при цена от 8 000 евро за квадратен метър. Те ще стартират от 198 500 евро и ще достигат до 3.5 милиона евро.

Пентхаусът в кулата е листнат срещу цена от 7 милиона евро, което го поставя сред най-скъпите имоти в града.

небостъргач франкфурт

„Франкфурт е международен град и този проект цели международни инвеститори“, коментира Алис Клувер, от Zabel Property AG, управляващ мениджър на проекта. „Целим инвеститори от Европа и останалата част на света, които имат бизнес във Франкфурт“, допълва още Клувер.

Проектът ще е първия тест за имотния пазар във Франкфурт и това дали ще привлече инвеститори след референдума във Великобритания, смятат имотни експерти.

Междувременно, базираната във Франкфурт Deutsche Börse, се развива при ускорени темпове и все още е на път към сливането си в размер на 30 милиарда долара с лондонската London Stock Exchange Group PLC, въпреки потенциалното напускане на Великобритания от границите на ЕС.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …