вторник , юли 25 2017
Начална Страница / Имоти / 8000 евро за квадратен метър в нов небостъргач във Франкфурт?

8000 евро за квадратен метър в нов небостъргач във Франкфурт?

През 2018-та година се планира официалното откриване на Grand Tower, нов и луксозен небостъргач във финансовата столица на Германия – Франкфурт.

Високата близо 200 метра сграда, ще е един от малкото небостъргачи в града. Може би най-впечатляващото в сградата, разполагаща с 401 апартамента, и изградена почти изцяло от стъкло и стомана, ще са цените на жилищата.

Ръст от 38% в сделките с луксозни имоти в Лондон, след референдума

Според строителният предприемач STÄDTEBAU, апартаментите ще се предлагат при цена от 8 000 евро за квадратен метър. Те ще стартират от 198 500 евро и ще достигат до 3.5 милиона евро.

Пентхаусът в кулата е листнат срещу цена от 7 милиона евро, което го поставя сред най-скъпите имоти в града.

небостъргач франкфурт

„Франкфурт е международен град и този проект цели международни инвеститори“, коментира Алис Клувер, от Zabel Property AG, управляващ мениджър на проекта. „Целим инвеститори от Европа и останалата част на света, които имат бизнес във Франкфурт“, допълва още Клувер.

Проектът ще е първия тест за имотния пазар във Франкфурт и това дали ще привлече инвеститори след референдума във Великобритания, смятат имотни експерти.

Междувременно, базираната във Франкфурт Deutsche Börse, се развива при ускорени темпове и все още е на път към сливането си в размер на 30 милиарда долара с лондонската London Stock Exchange Group PLC, въпреки потенциалното напускане на Великобритания от границите на ЕС.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …