сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Офертните цени на имотите в София забавят ръста си към края на 2016-та

Офертните цени на имотите в София забавят ръста си към края на 2016-та

Добра новина за купувачите на недвижими имоти в София. Продажните цени на жилищата в столицата, забавят темпа си на повишение, за трите месеца до средата на ноември.

Съвети към търсещите недвижими имоти на пазар доминиран от продавачите

Нещо повече, офертните цени на двустайните жилища, дори бележат леко понижение, спрямо лятото, според статистиката на един от водещите сайтове за недвижими имоти. Те намаляват от 52 250 евро, средно за подобен апартамент в София през август, до 51 843 евро – през ноември.

недвижими имоти

От края на август на 2016-та до средата на ноември, средната продажна цена на едностайните апартаменти се повишава пренебрежимо малко – от 35 150 евро, на 35 226 евро.

С по-сериозно повишение се отличават тристайните имоти, които се радват и на най-голям интерес от страна на купувачите. Те поскъпват от 71 820 евро, до 74 100 евро, или ръст от 3.2%.

Както се вижда от таблицата с офертните цени, явно имотите са насочили към върховите си стойности от май на 2008-ма година.

имоти, цени

Много е вероятно обаче, пътят им до там да не е толкова бърз, колкото при предходния бум, което би било далеч по-здравословно за пазара.

В допълнение, трябва да отбележим, че почти никога, бързото поскъпване на един актив не е нещо хубаво, като не рядко в последствие ставаме свидетели на корекция, или дълго движение „без посока“.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *