неделя , януари 22 2017
+500
Начална Страница / Имоти / Пет неща, които ще ви помогнат в ценовата война при имотите

Пет неща, които ще ви помогнат в ценовата война при имотите

Пазарът на имоти отново започва да се доминира от продавачите. До голяма степен причина за това е сравнително малкия обем „качествени имоти“, които се предлагат на пазара на достъпни цени.

Имотите поскъпнаха с 10% само от началото на годината, което прави продавачите все по-уверени в това да търсят максимума за продавания от тях имот.

Колко достъпни са имотите в сравнение с останалите европейски страни?

Често за един имот се явяват няколко купувачи, склонни да наддават, ако имота влиза в графата добър и с пазарна цена. Ето няколко неща, които могат да ви помогнат да спечелите в наддаването с останалите кандидати за един имот.

1. Подсигурете си одобрение за кредит

Добре е, ако сте сериозен в покупката на имот, да потърсите предварително одобрение от банката за ипотечен кредит. Това ще ви спести около месец при намирането на средства, което може да е критично, ако откриете „имота на вашите мечти“.

ипотека

Проучете коя банка в най-голяма степен отговаря на вашите нужди и критерии и посетете неин офис. Консултирайте се с кредитни експерти и вижте на какъв кредит ще можете да разчитате, подсигурете всички изисквани от банката документи и вече сте „финансово готов“ да откриете „своя имот“.

Бързото подсигуряване на средства пък, може да е вашето преимущество пред всички останали.

2. Бъдете готов да платите цялата искана цена

На пазар доминиран от продавачите, последните са все по-малко склонни да правят отстъпки от исканата цена. Затова бъдете готов да платите цялата искана сума, без да се опитвате да я намалите с примерно 5%.

ипотека

Подобни отстъпки бяха често срещано явление на пазара само допреди една-две години. С промяната на ситуацията обаче, трябва да сте склонни за компромис. Особено, ако сте открили имот, който макар и малко по-скъп от други оферти, напълно отговаря на вашите критерий.

Продължава на следваща страница…

plus500

Провери също

недвижими имоти

Наемите в София, почти толкова недостъпни колкото в Маями

Въпреки понижението в наемите в Маями през последната една година, градът остава с най-недостъпните наеми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500