сряда , август 23 2017
Начална Страница / Имоти / Къде грешат купувачите на имоти?

Къде грешат купувачите на имоти?

Все повече хора се впускат на пазара на недвижими имоти, с идеята да закупят имот. И докато определено има много причини за това в момента, трябва да сте много внимателни в процеса и да внимавате да не допускате сериозни грешки, защото те могат и да ви излизат много солени.

1. Не купувайте имот, ако планирате скоро да се местите

Прост начин да определите какъв имот можете да си позволите

Практиката сочи, че за да е изгодна инвестицията в един имот, то трябва да я правите с хоризонт от поне 10-15 години. Има много имотни калкулатори, които да ви дават отговор на въпроса, (на база на текущите нива на цените на имотите и техните наеми) колко трябва да живеете в имота, за да стане покупката му финансово по-изгодна в сравнение с наемането му.

2. Не преминавайте предварително зададения си бюджет

къща бюджет

Практиката сочи, че инвеститорите често са склонни в процеса на избирането на имот да повишават критерийте си, съответно предварително определения си бюджет. Последният обаче, най-вероятно е отразявал много по-реално финансовите ви възможности.

Купувате имот? Ето какво трябва да знаете

Ясно е, че на пазара винаги ще има по-хубави, функционални, големи и добре разположени имоти, но съответно и по-скъпи, от това което което можете да си позволите. А както вече не веднъж сме коментирали, да живеете под възможностите си е критично условие по пътя към богатството.

3. Не забравяйте да оставите резерв за скрити разходи

Заделете средства за обзавеждане, реновиране, както и за необходимите данъци, такси и комисиони, които ще трябва да платите по пътя към така мечтаната покупка.

4. Пригответе си средства за първоначална вноска

къща вноска

Заделянето на средства за първоначална вноска, сериозно намалява риска от това да ви вземат имота. Да си купите имот със 100% финансиране от банката, крие сериозни опасност, да нямате възможност да си плащате вноската, ако останете временно без доход.

5. Наемете професионалисти да инспектират имота

Това може да включва, водопроводчици, електротехници, строителни инженери и т.н. Да платите разхода за такива инспекции, може да ви спести сериозни по размер средства, в бъдеще, ако не сте забелязали сериозни проблеми в купувания имот, само защото не разбирате.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …