вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Пет неща, които имотните брокери могат да ви спестят

Пет неща, които имотните брокери могат да ви спестят

Когато купувате имот е разумно да ползвате консултантските услуги на имотна агенция. Тя ще се погрижи до голяма степен за вашите интереси, като ще ви консултира по често срещани проблеми, които могат да изскочат в процеса на покупката и за които не сте се досещали.

И все пак винаги е добре да имате едно наум. Ето няколко неща, които имотната агенция може да ви спести:

На първо място не гледайте на имота като на инвестиция

недвижими имоти

Когато купувате имот, вие купувате място в което да живеете, а не правите инвестиция. Противно на очакванията ви, цените на имотите се движат не само нагоре.

Внимавайте със съветите давани от „имотните експерти“

В допълнение имотите са активи, които се обезценяват с времето (физически). Това често изисква влагането на сериозни по размер средства в тях, за да можете да ги ползвате нормално и по предназначение. Когато калкулирате тези средства, ще осъзнаете, че имотът често не е добра инвестиция.

Дори и цената на имота да се удвои с течение на времето, в продължение на 20 или 30 години, то с отчитане на инфлацията и разходите за ремонт, доходността от продажбата може да клони към нулата.

Не се поддавайте на това което често ще чуете от брокерите на имоти – „Това е страхотна инвестиция, няма как да загубите от нея! Вижте как цените се повишават през последните две години, след 10 години ще струва…“. Всъщност никой няма как да знае каква ще е цената на имота след десет години.

Договорът за продажба няма да ви защити от установени бъдещи проблеми с имота

Колкото и добър да е един договор по продажба, по отношение на това да защитава интересите ви, винаги имайте едно наум, че пълна защита няма как да ви бъде подсигурена.

калкулатор инвестиции

Всеки имот, като физически актив, разполага с определени дефекти. И докато повечето от тях са отразени в продажната цена, по направление на нейното понижение, нови проблеми могат да излязат наяве, веднъж след като се нанесете в имота и започнете да го ползвате.

Защо всички се втурнаха да купуват имоти?

Срещу новоустановените проблеми няма кой да ви предпази и те обикновено ще са за ваша сметка. Дори и да се опитате да търсите отговорност от продавача или имотната агенция, която ви е представлявала.

Инспекциите на дома не винаги ще разкрият всички проблеми

Добре е да наемете професионалисти да направят преглед на техническото състояние на дома, който ще купувате, това включва водопроводчици, електротехници, архитекти. Тази инспекция обаче, не винаги ще разкрие всички потенциални проблеми, пред които можете да се изправени на по-късен етап, когато започнете да ползвате имота.

surprising-real-estate-investing-myths

Бъдещите проблеми пред които можете да бъдете изправени, могат да включват проблеми свързани с осветеността, шумните съседи, или пък други „скрити недостатъци“.

Затова бъдете много внимателни, посещавайте потенциалния имот, който искате да купите в различни части на деня, за да установите незабележими на пръв поглед недостатъци.

Продължава на следваща страница…

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *