събота , декември 10 2016
Начална Страница / Имоти / Петте правила с които да сте наясно, преди да инвестирате в имоти

Петте правила с които да сте наясно, преди да инвестирате в имоти

Рекордно ниските лихви по депозитите, кара все повече хора да поглеждат към други и различни инвестиционни алтернативи. Една от най-достъпните и разбираеми такива за българите все още са недвижимите имоти.

В среда в която инвестицията в недвижими имоти носи доходност от наеми в рамките на между 4 и 6% в големите градове, тази инвестиционна алтернатива е примамлива за масовите инвеститори.

Property-Value-Real-Estate-C-99391091-768x504

И все пак, има определени неща, с които трябва да сте наясно, преди да се впуснете в подобно приключение.

1. Не позволявайте на емоциите си да вземат връх

Имайте в предвид, че емоциите са неразделна част от поведението ни, когато инвестираме, независимо на кой пазар. На пазара на имоти, голяма част от неопитните инвеститори, правят грешката да се влюбват в имоти. Те често търсят имотите на своите мечти, а не такива, които биха им носили оптимална доходност.

Емоциите водят до неприятни за инвеститорите последици, като например да „платят твърде висока цена“, или пък да купят имот на по-голяма стойност от това, което в действителност могат да си позволят.

За разлика от акциите, където инвеститорите виждат само определени числа и цифри, при имотите се изисква посещение на имота. Това неизменно е свързано с емоции, които карат инвеститорите да имат усещането, че „трябва да го имат“ на всяка цена.

2. Трябва да си отделяте резерви за скрити и явни разходи

Инвестициите в имоти не са евтини. Те са съпътствани с множество такси и комисиони по пътя на сключване на сделката и тяхното прехвърляне.

Пет грешки на купувачите на имоти

В допълнение инвеститорите могат да дължат сериозни суми и на имотните брокери, ако ползват такива. Тоест всички бъдещи разходи трябва предварително да са обмислени и предвидени от инвеститорите.

3. Не го отдавайте под наем просто на „някой“

Ако имате избор, добре е да отдавате имота на хора, които в най-голяма степен отговарят на вашите предварителни критерии. Недобросъвестни наематели, могат да нанесат големи физически щети на имота, както и финансови щети за вас.

Направете малко проучвания преди да отдадете имота си под наем. Говорете и с други наемодатели, за евентуалните проблеми, с които можете да се сблъсквате в бъдеще.

Продължава на следваща страница…

plus500

Провери също

434

Ето какъв имот ще ви купи един милион долара по света

Един милион долара изглеждат много пари за много хора. Те обаче, може и да не …

2 коментара

  1. От автор, който пише „в предвид“, акъл не ща! Като в старата приказка: „От зелена тиква семки не ща!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500