понеделник , март 27 2017
Начална Страница / Имоти / По-скъпите имоти в Калифорния изкушават собствениците за нови кредити

По-скъпите имоти в Калифорния изкушават собствениците за нови кредити

Повишението в цените на имотите в Калифорния в САЩ, води до нова интересна тенденция. Все повече собственици ги ползват като източник на кеш, за да се облагодетелстват от рекордно ниските лихви.

Продажните цени на имотите най-високи от близо седем години

Собствениците ползват имотите си за достъп до кредитни продукти, базирани на стойността на техните имоти. Така те един вид ги залагат като обезпечение, в случай, че не успяват да връщат вноските си.

Често срещано явление е собствениците дори на ипотекирани имоти да ползват кредит, в рамките на разликата между стойността на имотите им и размера на ипотеката. Разбира се тази разлика не е безплатна, за нея последните плащат лихви.

Property-Value-Real-Estate-C-99391091-768x504

Лихвите обаче, не плашат получателите на кредити, като рекордно ниските им нива, по-скоро са стимул за допълнителните кредитни линии.

Средствата пък се ползват за много и най-различни цели, от реновиране на имоти, до плащане на колежа за децата, стартиране на собствен бизнес, значителна покупка, или пък екскурзия, коментират пазарни експерти.

През второто тримесечие първите ипотеки в Калифорния, са достигнали рекордното ниво от 53.2 милиарда долара. За сравнение по време на рецесията, е било регистрирано ниво от 35 милиарда долара в този показател.

Цените на имотите в Калифорния, отбелязаха сериозен ръст след финансовата криза, като се радват на силно търсене от купувачите на пръв имот, или такива, които купуват по-големи имоти.

Темповете на повишение в цените на имотите напоследък обаче, бележи сериозно забавяне, след силното им повишение през последните три години.

Провери също

недвижими имоти

Пет неща, които имотните брокери могат да ви спестят

Когато купувате имот е разумно да ползвате консултантските услуги на имотна агенция. Тя ще се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *