Начална Страница / Имоти / По-скъпите имоти в Калифорния изкушават собствениците за нови кредити

По-скъпите имоти в Калифорния изкушават собствениците за нови кредити

Повишението в цените на имотите в Калифорния в САЩ, води до нова интересна тенденция. Все повече собственици ги ползват като източник на кеш, за да се облагодетелстват от рекордно ниските лихви.

Продажните цени на имотите най-високи от близо седем години

Собствениците ползват имотите си за достъп до кредитни продукти, базирани на стойността на техните имоти. Така те един вид ги залагат като обезпечение, в случай, че не успяват да връщат вноските си.

Често срещано явление е собствениците дори на ипотекирани имоти да ползват кредит, в рамките на разликата между стойността на имотите им и размера на ипотеката. Разбира се тази разлика не е безплатна, за нея последните плащат лихви.

Property-Value-Real-Estate-C-99391091-768x504

Лихвите обаче, не плашат получателите на кредити, като рекордно ниските им нива, по-скоро са стимул за допълнителните кредитни линии.

Средствата пък се ползват за много и най-различни цели, от реновиране на имоти, до плащане на колежа за децата, стартиране на собствен бизнес, значителна покупка, или пък екскурзия, коментират пазарни експерти.

През второто тримесечие първите ипотеки в Калифорния, са достигнали рекордното ниво от 53.2 милиарда долара. За сравнение по време на рецесията, е било регистрирано ниво от 35 милиарда долара в този показател.

Цените на имотите в Калифорния, отбелязаха сериозен ръст след финансовата криза, като се радват на силно търсене от купувачите на пръв имот, или такива, които купуват по-големи имоти.

Темповете на повишение в цените на имотите напоследък обаче, бележи сериозно забавяне, след силното им повишение през последните три години.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *