сряда , август 16 2017
Начална Страница / Имоти / Оферта за продажба на голям и луксозен имот „по български“

Оферта за продажба на голям и луксозен имот „по български“

Искате голям, просторен и луксозен апартамент в София? Няма да го получите…

Оказва се, че в родната столица, не могат да бъдат открити апартаменти с площ от над 900 кв. м.

Всъщност, използвайки търсачката на imot.bg, най-големият многостаен имот, на който се натъкваме е с обявена площ от 915 кв. м. и обявена продажна цена от 497 000 евро.

Вижте още: Какво ще наемете срещу 1000 долара на най-скъпите имотни пазари?

Дотук добре… Цента за квадратен метър е само 543 евро, което за мезонет на бул. „България“ изглежда направо „без пари“ (а и снимките от обявата изглеждат доста обещаващи).

Продължаваме да четем обявата и става ясно, че цената е без ДДС. Слагаме още 20% и цената става 651 евро за кв. м. Все още сме в категорията ниска цена.

как хитруваме

Малко по-надолу разбираме, че площта по нотариален акт е 915 кв. м. От нея чистата жилищна площ е 726 кв. м. Казваме си няма как, ще жертваме част от площта, все пак в България така се продават имотите, на база брутна площ (практика, която не сме сигурни, че е налична в друга страна по света).

Та цената вече скача на 821 евро за кв. м. Започваме да се чудим, евтино ли е, или не…

Решаваме, че много ни се живее в сграда луксозно изпълнение на втора линия на булеварда, тоест при по-малко шум, и продължаваме да четем.

Чистата жилищна площ обаче, е разпределена съответно в 300 кв. м. жилищна площ, а останалите са тераси, от които едната е самия покрив на апартамента.

Вижте още: Ужасните снимки с които хора се опитват да продадат имотите си у нас

Тези 300 кв. м. жилищна площ са разпределени в голяма дневна с кухненски бокс (70-80 кв.м), три спални, съответно – 40 кв. м., 24 кв. м. и 15 кв. м., две бани и мокро помещение.

Т.e. ако не искате да си имате футболно игрище в дома, обитаемата жилищна площ, без коридорите и другата загуба на пространство, пада на около 200-на квадратни метра…

И ако до тук не сте се отказали вече, то малко по-надолу в обявата ще ви стане ясно, че цената на имота е без проектите от снимките (които признаваме грабнаха вниманието ни), а за довършителни работи ще ви трябват още 60 000 евро.

Накрая разбирате, че напълно сте си загубили времето да четете…

Провери също

недвижими имоти

За звездите и имотите

Богатите и известните имат слабост към имотите. Те обаче, много често имат специфични изисквания свързани …