неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Оферта за продажба на голям и луксозен имот „по български“

Оферта за продажба на голям и луксозен имот „по български“

Искате голям, просторен и луксозен апартамент в София? Няма да го получите…

Оказва се, че в родната столица, не могат да бъдат открити апартаменти с площ от над 900 кв. м.

Всъщност, използвайки търсачката на imot.bg, най-големият многостаен имот, на който се натъкваме е с обявена площ от 915 кв. м. и обявена продажна цена от 497 000 евро.

Вижте още: Какво ще наемете срещу 1000 долара на най-скъпите имотни пазари?

Дотук добре… Цента за квадратен метър е само 543 евро, което за мезонет на бул. „България“ изглежда направо „без пари“ (а и снимките от обявата изглеждат доста обещаващи).

Продължаваме да четем обявата и става ясно, че цената е без ДДС. Слагаме още 20% и цената става 651 евро за кв. м. Все още сме в категорията ниска цена.

как хитруваме

Малко по-надолу разбираме, че площта по нотариален акт е 915 кв. м. От нея чистата жилищна площ е 726 кв. м. Казваме си няма как, ще жертваме част от площта, все пак в България така се продават имотите, на база брутна площ (практика, която не сме сигурни, че е налична в друга страна по света).

Та цената вече скача на 821 евро за кв. м. Започваме да се чудим, евтино ли е, или не…

Решаваме, че много ни се живее в сграда луксозно изпълнение на втора линия на булеварда, тоест при по-малко шум, и продължаваме да четем.

Чистата жилищна площ обаче, е разпределена съответно в 300 кв. м. жилищна площ, а останалите са тераси, от които едната е самия покрив на апартамента.

Вижте още: Ужасните снимки с които хора се опитват да продадат имотите си у нас

Тези 300 кв. м. жилищна площ са разпределени в голяма дневна с кухненски бокс (70-80 кв.м), три спални, съответно – 40 кв. м., 24 кв. м. и 15 кв. м., две бани и мокро помещение.

Т.e. ако не искате да си имате футболно игрище в дома, обитаемата жилищна площ, без коридорите и другата загуба на пространство, пада на около 200-на квадратни метра…

И ако до тук не сте се отказали вече, то малко по-надолу в обявата ще ви стане ясно, че цената на имота е без проектите от снимките (които признаваме грабнаха вниманието ни), а за довършителни работи ще ви трябват още 60 000 евро.

Накрая разбирате, че напълно сте си загубили времето да четете…

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …