събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Ръст от 38% в сделките с луксозни имоти в Лондон, след референдума

Ръст от 38% в сделките с луксозни имоти в Лондон, след референдума

Продажбите на луксозни имоти в Лондон са се повишили с 38% в седмицата след референдума в страната, на който бе гласувано за излизане от границите на ЕС.

Силното поевтиняване на британската валута до голяма степен инициира този ръст, като привлече интереса на спекулантите.

Имотите във Великобритания на промоция от 20%

Продажбите през последната седмица на юни, или само няколко дни след референдума нараснаха с 29% спрямо последната седмица на май, според данни на Knight Frank. От агенцията обаче не дадоха точните данни за сделките.

луксозни имоти Лондон

„Определено станахме свидетели на ръст на броя на сделките, според Лиам Бейли, ръководител на звеното за проучвания на Knight Frank.

Лондон се превърна в глобален център, предпочитан от супербогатите, като кралски особи от Близкия Изток, както и руски олигарси. В допълнение, напоследък сериозен интерес се проявява и от китайските супербогаташи.

„Клиентите ни от Хонконг проявяват засилен интерес, като смятат, че настоящото поевтиняване в британския паунд, създава сериозни възможности“, смята още Бейли.

GS: S&P 500 губи първо 10%, преди да завърши годината при 2 100 пункта

Повишените продажби до голяма степен се предопределят и от нарасналия брой на продавачите, понижили цените на продаваните от тях имоти, преди и след референдума. Те са направили това, за да избегнат риска от по-нататъшна слабост на пазара.

„По-слабият ръст в цените на имотите, заедно с растящата икономическа и пазарна несигурност, накара много от продавачите да занижат търсените от тях цени през последните месеци“, смята Том Бил, ръководител на звеното за жилищни имоти в Лондон на Knight Frank.

Въпреки ръста в броя на сделките в края на юни, експертите не очакват тази завишена активност да се запази и през останалата част на лятото. Въз основа на броя на огледите и търсенията, имотните брокери коментират, че много от пазарните участници ще останат встрани от пазара, в очакване на повече яснота и информация.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …