неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Рекорден прилив на средства към фондовете инвестиращи в имоти в САЩ

Рекорден прилив на средства към фондовете инвестиращи в имоти в САЩ

Фондовете инвестиращи в недвижими имоти в САЩ са отчели най-големия си седмичен приток на капитал в историята. Това сочи гладът на инвеститорите за доходност от недвижими имоти, в среда на повишена волатилност на пазара.

През втората седмица на септември фондовете, инвестиращи в имоти в САЩ, са отбелязали нетен приток на капитал в размер на 2.9 милиарда долара. Това превиши значително предходния рекорд от 1.68 милиарда долара, регистриран по-рано през тази година.

Няколко причини, защо покупката на имот през есента е добро решение

Няколко фактора може да допринасят за инвеститорския глад. От една страна инвеститорите търсят да се облагодетелстват от ниските в исторически план финансови оценки на фондовете, инвестиращи в имоти.

Притокът на капитал става реалност само дни преди индексните фондове от S&P Dow Jones Indices да се подготвят да отделят компаниите инвестиращи в недвижими имоти, като самостоятелен инвестиционен клас, отвъд финансовите активи.

surprising-real-estate-investing-myths

Това ще се случи през този месец и според експерти, може да доведе до повишен интерес от страна на инвеститорите към този род фондове.

„Събитието може да постави фондовете, инвестиращи в имоти, в светлината на прожекторите“, смята Джон Луциус, управляващ директор на консултантската компания Green Street Advisors.

Дали американците са прави да не искат да си купуват имоти?

В допълнение перспективите за това Фед да не повиши лихвите на заседанието си през следващата седмица, също допринася за повишения интерес към фондовете, инвестиращи в имоти.

Вероятността Фед да повиши лихвите се оценява на едва 12%, към края на миналия петък, спрямо 24% седмица по-рано, според CME Group.

Още по-малко са очакванията за повишение на лихвите отвъд САЩ. Цели 83% от инвеститорите очакват ЕЦБ и японската централни банки да запазят негативните си лихви през следващата една година, според друго изследване.

Това поставя фондовете, инвестиращи в имоти, да попадат в центъра на интереса на инвеститорите търсещи по-добър доход, в среда на рекордно ниски лихви, смятат пазарни наблюдатели.

„Докато лихвите са запазят при ниски нива и докато централните банки продължат с провежданата си политика на стимули, то можем да очакваме недвижимите имоти да продължат да изглеждат добра алтернатива“, смята Джо Валенте, ръководител на европейското звено за инвестиции в недвижими имоти на J.P. Morgan Asset Management.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *