понеделник , юли 24 2017
Начална Страница / Имоти / Рекорден прилив на средства към фондовете инвестиращи в имоти в САЩ

Рекорден прилив на средства към фондовете инвестиращи в имоти в САЩ

Фондовете инвестиращи в недвижими имоти в САЩ са отчели най-големия си седмичен приток на капитал в историята. Това сочи гладът на инвеститорите за доходност от недвижими имоти, в среда на повишена волатилност на пазара.

През втората седмица на септември фондовете, инвестиращи в имоти в САЩ, са отбелязали нетен приток на капитал в размер на 2.9 милиарда долара. Това превиши значително предходния рекорд от 1.68 милиарда долара, регистриран по-рано през тази година.

Няколко причини, защо покупката на имот през есента е добро решение

Няколко фактора може да допринасят за инвеститорския глад. От една страна инвеститорите търсят да се облагодетелстват от ниските в исторически план финансови оценки на фондовете, инвестиращи в имоти.

Притокът на капитал става реалност само дни преди индексните фондове от S&P Dow Jones Indices да се подготвят да отделят компаниите инвестиращи в недвижими имоти, като самостоятелен инвестиционен клас, отвъд финансовите активи.

surprising-real-estate-investing-myths

Това ще се случи през този месец и според експерти, може да доведе до повишен интерес от страна на инвеститорите към този род фондове.

„Събитието може да постави фондовете, инвестиращи в имоти, в светлината на прожекторите“, смята Джон Луциус, управляващ директор на консултантската компания Green Street Advisors.

Дали американците са прави да не искат да си купуват имоти?

В допълнение перспективите за това Фед да не повиши лихвите на заседанието си през следващата седмица, също допринася за повишения интерес към фондовете, инвестиращи в имоти.

Вероятността Фед да повиши лихвите се оценява на едва 12%, към края на миналия петък, спрямо 24% седмица по-рано, според CME Group.

Още по-малко са очакванията за повишение на лихвите отвъд САЩ. Цели 83% от инвеститорите очакват ЕЦБ и японската централни банки да запазят негативните си лихви през следващата една година, според друго изследване.

Това поставя фондовете, инвестиращи в имоти, да попадат в центъра на интереса на инвеститорите търсещи по-добър доход, в среда на рекордно ниски лихви, смятат пазарни наблюдатели.

„Докато лихвите са запазят при ниски нива и докато централните банки продължат с провежданата си политика на стимули, то можем да очакваме недвижимите имоти да продължат да изглеждат добра алтернатива“, смята Джо Валенте, ръководител на европейското звено за инвестиции в недвижими имоти на J.P. Morgan Asset Management.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *