четвъртък , май 25 2017
Начална Страница / Имоти / С колко още могат да поскъпнат имотите, според техническия анализ?

С колко още могат да поскъпнат имотите, според техническия анализ?

Ако се опасявате от това, че ще „изтървете влака“ при недвижимите имоти, може да сте прави, а може и да грешите.

Нека обаче, да погледнем към това с колко могат да поскъпнат още цените на недвижимите имоти, от един малко по-различен ъгъл. Какво казва техническият анализ?

Да… правилно прочетохте – технически анализ. Кой е казал, че не може да се прилага технически анализ при имотите. Всъщност, подобен род графичен анализ, може да се прилага към всяка една графика, независимо от това за какъв актив говорим (поне според техническите анализатори).

Офертните цени на имотите в София забавят ръста си към края на 2016-та

На практика, техническия анализ определя какво ще се случи в бъдеще, на база на случилото се в миналото. Предвид на факта, че пазарът на имоти, подобно на пазара на акции е цикличен, спокойно можем да кажем, че историята би следвало да се повтаря, а анализа на графиката, може да се приеме като „значима“.

Та с колко могат да поскъпнат имотите, въз основа на техническия анализ?

Ето и как изглежда графиката на трите основни типа имоти в София, на база на офертните цени продава през последните близо 13 години до ноември на 2016-та…

Всеки един технически анализатор, който види тази графика, би казал, че ако ръстът в цените на имотите продължи, то той се е насочил за тест на върха от времето на бума в цените на имотите от 2008-ма година.

Или казано по друг начин, ако поскъпването на имотите продължи, а целта са най-високите стойности, обозначени със съответните линии на графиката, едностайните могат да поскъпнат с още 29%, до върха си; двустайните с още 23.8%; тристайните със 17.4%.

Не е нелогично потенциалът за ръст на по-малките имоти да е по-голям, предвид на факта, че освен с по-малка абсолютна стойност на нужната инвестиция, те се отличават и с традиционно по-висока възвръщаемост на доходността от наеми.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *