сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Сделките с имоти в Румъния се удвояват догодина?

Сделките с имоти в Румъния се удвояват догодина?

Сделките с недвижими имоти в северната ни съседка Румъния, могат да достигнат нива от 600-700 милиона евро през тази година, според прогнози на консултантската компания Colliers International Romania.

Ръст от 38% в сделките с луксозни имоти в Лондон, след референдума

През следващата година обаче, най-вероятно ще станем свидетели на удвояването на този род сделки и достигането им до нива от 1.5 милиарда евро, прогнозират още от агенцията.

В основата на ръста, се очаква да стоят сделките свързани с търговски имоти. Двама нови играча са влезли на местния румънски пазар, което ще доведе до сериозно повишение на обема на сделките, според изданието Economica.net.

Property-Value-Real-Estate-C-99391091-768x504

Първия е чешкият инвестиционен фонд PPF Real Estate, закупил офис сградата Metropolis, собственост преди това на австрийската група Soravia, в сделка на стойност 50 милиона евро.

В допълнение на индустриалния сегмент, основен купувач е холандската строителна компания CTP.

„Понижението на възвръщаемостта в региона, в съчетание с намаляващите разходи за финансиране в Румъния и по-голямата достъпност до банково финансиране, са причините за очаквания ръст на сделките с имоти през следващата година, до нивата от 2008-ма година, или 1.5 милиарда евро“, според Робърт Микло, директор в Colliers International Romania.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *