събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Щатските купувачи на имоти наводниха имотния пазар

Щатските купувачи на имоти наводниха имотния пазар

Щатските купувачи на имоти, са на път да наводнят пазара на недвижими имоти, в стремежа си да „заключат“ настоящите рекордно ниски лихви.

През последните две седмици, след изборната победа на Тръмп, лихвите на ипотечните кредити, подобно на дългосрочните лихви, отбелязаха повишение и изплашиха хората, обмислящи покупката на имот.

Китайците купуват чуждестранни имоти „като за последно“

Лихвите по 30-годишните ипотечни кредити, се повишиха от 3.5% в деня на изборите, до 3.95% към вчерашна дата, което е най-високото им ниво от декември на миналата година, когато лихвите бяха повишени за пръв път от историческото им дъно.

недвижими имоти

„В краткосрочен план, част от потенциалните купувачи на недвижими имоти, може да бързат да купят имот в момента, в стремежа си, да ползват ниски лихви по ипотечните кредити“, коментира Лоурънс Юн, главен икономист в National Association of Realtors (NAR), в анализ на имотния пазар, публикуван вчера.

Продажбите на съществуващи имоти са се повишили с 2% на годишна база до 5.6 милиона на годишна база, през октомври, което превиши средните очаквания на анализаторите.

Специалистите прогнозират, че ако лихвите по ипотечни кредити, продължат с тренда си на ръст, то можем да станем свидетели на нови рекордни продажби на имоти на най-големия пазар през следващите месеци.

Ръстът в броя на сделките, води след себе си и повишение в продажните цени на имотите, които са поскъпнали с 6% на годишна база до средно 232 200 долара, регистрирайки 56-то поредно месечно повишение.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *