неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Искате да инвестирате в имот, за да печелите от наем? Не избирайте този тип…

Искате да инвестирате в имот, за да печелите от наем? Не избирайте този тип…

Ако мислите да закупите имот с цел отдаването му под наем, то има един клас, който е крайно неподходящ за тази цел в момента – мезонетите.

Оказва се, че цената на този род имоти се избива от близо 41.3 годишни наема (според данни на изданието imot.bg), което прави доходността им от наем 2.4%.

Вижте още:  Кодовите думи в обявите за недвижими имоти и какво означават…

И макар значително над лихвите по депозитите в момента, които във все по-голяма степен започват да граничат с нулата, то тази доходност е далеч под тази на останалите типове имоти.

mezoneti

В допълнение, когато отчетете всички допълнителни разходи свързани с плащането на данъци, реновирането на имотите и евентуалната им непълна годишна заетост, то доходността от наеми, може да се понижи спокойно и до нула процента.

Ето един луксозен апартамент в София

Дори многостайните жилища, които също се отличават с по-ниска доходност от наемите, в сравнение с по-малките едностайни и двустайни, се изплащат с 24.2 годишни наема, или доходността им е в размер на 4.13%.

За сравнение едностайните, отличаващи се с най-висока доходност от наеми, се избиват с 16.6 годишни наеми, или доходност от наем в размер на 6.02%.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …