неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Тревожни трендове на имотния пазар в Манхатън

Тревожни трендове на имотния пазар в Манхатън

Наскорошни данни на Фед, потвърдиха наличието на тревожни трендове на един от най-скъпите имотни пазари в света – този в Манхатън.

Колко струват всички имоти в Манхатън?

„Пазарът на наеми в Ню Йорк, се запазва стабилен с изключение на най-скъпия сегмент, където се наблюдава съществено повишение на свободните за отдаване под наем имоти, а наемите бележат спад“, се казва в доклад на Фед.

Налице са твърде много луксозни апартаменти в града, като в процес на изграждане са и нови проекти, според доклад на Douglas Elliman Real Estate, изнесен през изминалия месец. Това води да повишение на запасите от свободни луксозни имоти, което бе петото поредно тримесечно увеличение.

манхатън

Специалистите смятат, че ако трендът на спад в цените на луксозните имоти продължи, това може да предостави някои добри възможности за купувачите, особено за международни такива, които са заели изчаквателна позиция.

„Цените на имотите от най-високия ценови клас се понижават, но средните се запазват като цяло стабилни. Войната при новите луксозни сгради се превръща в ценова“, се казва още в доклада на Фед.

Все по-честа практика в Манхатън и Бруклин, по отношение на луксозните имоти стават инициативи, като един безплатен месец живот под наем или луксозно обзавеждане на отдаваните под наем имоти, коментират участници на имотния пазар.

В допълнение, Фед отчита и повишение в свободните за отдаване под наем офис-имоти. Налице е бил рекорден по обем свободни търговски площи, на популярното „5-то авеню“ в Ню Йорк.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *