неделя , януари 22 2017
Начална Страница / Имоти / Бъдете предпазливи със съветите на имотните брокери!

Бъдете предпазливи със съветите на имотните брокери!

Много хора са казали, когато всички ви препоръчват дадена инвестиция, много внимавайте с нея. Нещо такова се получава в момента на имотния пазар. Имотни брокери и „експерти“, се надпреварват да ви препоръчват, че сега е най-добрия момент за покупка на имот, или че ще „изтървете момента“.

А всъщност най-добрия момент за това, е когато сте готови и когато виждате икономически мотиви от покупката на имот, или мотиви за повишение на стандарта ви на живот.

Вижте още: Защо американците не си купуват имоти?

Когато имате заделени спестени средства, сигурна работа и доход, и перспектива да живеете в България и на конкретното място, където обмисляте покупка на имот, поне през следващите петнадесет години…

owner-renter

Дори и въпреки всичко това, и фактът, че кредитите в момента са най-евтини през последните десет години, все пак можете да решите да не си купите имот и да живеете под наем.

„Ето, цените на имотите се повишиха и ще изтървете влака…“, твърдят имотните специалисти.

Вижте още: Защо всички се втурнаха да купуват имоти?

И докато покупката на имот може да е добро решение за някои, въз основа на конкретната ситуация в която се намират, тя не бива да е мотивирана от препоръките на някой друг, а още по-малко да се прави прибързано и емоцианално.

home-price

Спокойно противно на това, което много брокери ще ви агитират, пазарът на имоти ще е там и след година, а имоти винаги ще се продават.

И още нещо, имайте в предвид, че зад „експертните оценки“ на някои брокери, често може да има лични мотиви. Все пак, колкото повече сделки има, толкова повече комисиони за тях. И макар пазарът в момента да се „доминира от продавачите“, купувачите са тези, които в крайна сметка движат обемите на пазара. Т.е. те са тези, които трябва да бъдат „стимулирани непрестанно“.

По време на специализиран имотен форум провел се през тази седмица, бяха лансирани няколко малко странни съвета, свързани с покупката на имот.

downward-arrow-money-bar-graph-wpcki

На първо място няколко експерта казаха, че „от инвестиции в недвижими имоти в момента няма как да се загуби“ и това са „най-сигурните инвестиции в момента“. Дали, някой изобщо може да твърди подобно нещо? А още по-малко само около четири-пет години, след като видяхме какво може да се случи на имотния пазар.

Продължава на следваща страница…

Plus500

Провери също

недвижими имоти

Наемите в София, почти толкова недостъпни колкото в Маями

Въпреки понижението в наемите в Маями през последната една година, градът остава с най-недостъпните наеми …

plus500