четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Защо американците не искат да живеят в собствени имоти

Защо американците не искат да живеят в собствени имоти

Ако си мислите, че за вашите родители е било много по-лесно да си купят имот, когато са били на вашата възраст, то проблема е добре известен на повечето американци.

Американците все по-често наемат, с цел покупка на имота

Нивото на собственост на имоти в САЩ е при исторически минимум, до голяма степен в следствие на една основна причина – ниският процент на собствени жилища, сред най-младите американци.

американци

„Процентът на хората със собствени жилища в САЩ, се понижава непрекъснато от 2005-та година насам“, според данни на Liberty Street Economics. „На практика този процент е намалял до 62.9, или най-ниското му ниво от 1965-та година насам, през второто тримесечие на миналата година“.

Демографските фактори също до голяма степен предопределят част от проблема. Процентът на американците на възраст над 45 години се е повишил (които са много по-склонни да живят в собствено жилище), но това се неутрализира от нежеланието на младите да живеят в собствени имоти.

Младите хора, са много по-малко склонни да купуват имоти, в сравнение с преди 10, или 20 години, а това се предопределя от завишената недостъпност на имотите.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *