Начална Страница / Имоти / Защо американците не искат да живеят в собствени имоти

Защо американците не искат да живеят в собствени имоти

Ако си мислите, че за вашите родители е било много по-лесно да си купят имот, когато са били на вашата възраст, то проблема е добре известен на повечето американци.

Американците все по-често наемат, с цел покупка на имота

Нивото на собственост на имоти в САЩ е при исторически минимум, до голяма степен в следствие на една основна причина – ниският процент на собствени жилища, сред най-младите американци.

американци

„Процентът на хората със собствени жилища в САЩ, се понижава непрекъснато от 2005-та година насам“, според данни на Liberty Street Economics. „На практика този процент е намалял до 62.9, или най-ниското му ниво от 1965-та година насам, през второто тримесечие на миналата година“.

Демографските фактори също до голяма степен предопределят част от проблема. Процентът на американците на възраст над 45 години се е повишил (които са много по-склонни да живят в собствено жилище), но това се неутрализира от нежеланието на младите да живеят в собствени имоти.

Младите хора, са много по-малко склонни да купуват имоти, в сравнение с преди 10, или 20 години, а това се предопределя от завишената недостъпност на имотите.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *