неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Защо американците не искат да си купуват имоти?

Защо американците не искат да си купуват имоти?

Американците имат един проблем – за разлика от българите, просто не желаят да купуват имоти. Проблем е, защото покупката на имот е финансово по-изгодна от това да се живее под наем и прави собствениците на имот с между 15 000 и 20 000 долара по-богати от тези, които живеят под наем, само за между три и четири години.

В същото време нивата на наемите вече изпреварват тези на ипотечните вноски в почти всички щати на страната!

owner renter

Въпреки това обаче, американците не купуват имоти. Каква е основната причина за това?

Една трета от анкетираните, просто не искат да се занимават, според изследване на Bankrate. Малко странно на пръв поглед, хората с високо образование и с доходи над 50 000 долара, доминират в групата на нежелаещите да закупят имот.

Пет основни грешки при покупка и продажба на имот

Като друга причина се сочи фактът, че американците не искат да се лишават от свободата и мобилността си, които им позволяват често да сменят работата си.

И на последно място, споменът за кризата е все още твърде пресен, а тя показа, че противно на очакванията имотите могат да се движат не само нагоре, но и надолу.

В допълнение американците обичат да инвестират на фондовите пазари. Над половината от домакинствата имат инвестиции в акции, които са по-предпочитана форма за увеличаване на спестяванията, в сравнение с покупката на имоти.

Средната възвръщаемост на широкия индекс S&P 500 е около 9%, което е далеч над ръста в цените на имотите в САЩ в дългосрочен план от близо 3%.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …