събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Няколко причини защо покупката на имот през есента е добро решение

Няколко причини защо покупката на имот през есента е добро решение

Традиционно пролетта и лятото се приемат като най-добрите сезони за пазара на имоти. Тогава е и най-висок обемът на сключените сделки.

есенна покупка

Ако планирате покупка и не сте намерили до момента мечтания имот обаче, не се отчайвайте. Есента също е добър момент за покупки. Ето няколко причини за това:

По-лесно ще можете да преговаряте за цената

Кой е най-добрият месец и ден за покупка на имот?

По-голямото търсене на имоти през пролетта и лятото означава – по-малко склонни за отстъпки продавачи. С намаляването на търсенето, при застудяване на времето, продавачите стават по-мотивирани и склонни за отстъпки, предвид на факта, че предстои зимата, когато търсенето почти напълно замира.

По-малка конкуренция от мотивирани купувачи

доходност наеми

По-малък брой купувачи на пазара, означава по-малко конкуренция, както и повече време да търсите спокойно и без притеснения, най-подходящия имот за вас. Обикновено през лятото потенциалните купувачи често са притискани във времето за вземане на решение, в резултат на конкуренцията и често прибързват с решенията си. Това повишава шансовете да направят грешка при една от най-значимите покупки в живота им.

Предприемачите също стават по-отстъпчиви

Много хора купуват директно от строителя. Строителите не бързат през пролетта и лятото, когато интересът към предлаганите от тях имоти е значителен. При настъпването на есента обаче, много от тях ще се опитат да продадат останалите им жилища, дори и с цената на компромиси и допълнителни инициативи към имотите.

Ще получавате по-голямо внимание от брокерите

продажба имоти

Ако търсите имот с брокер, често можете да имате усещането, че сте пренебрегвани, особено през най-активните летни месеци. Това е така, защото често брокерите работят с много клиенти и нямат физическата възможност да обръщат достатъчно внимание на всеки от тях. С намаляването на работата на брокерите обаче, ще се радвате и на повече внимание.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *