събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Защо китайците купуват търговски имоти в Лондон?

Защо китайците купуват търговски имоти в Лондон?

Лондон има проблеми с жилищните имоти. Излизането на страната от ЕС, инициира очаквания за потенциална загуба на хиляди работни места във финансовия сектор, което се отразява естествено и върху цените на търговските имоти.

Британската столица се очаква да загуби сериозни позиции, спрямо конкурентни финансови центрове, като Франкфурт и Ню Йорк.

Китайците купуват чуждестранни имоти „като за последно“

Има една група инвеститори обаче, които не се притесняват от всичко това – китайските купувачи на имоти. Те се насочват към сектора на търговските имоти в Лондон, не само заради поевтиняването на паунда спрямо долара и останалите основни валути.

китайски банки

Основна причина е спреда в доходността, която се предлага от инвестициите в търговски имоти и държавните облигации. В Лондон този спред е около 3.5%, предвид на доходността от инвестиции в търговски имоти от над 4%. За сравнение, същият спред е при ниво от 1.5% в Шанхай, както и 1.8% в Пекин.

Или казано по друг начин, за китайските инвеститори е много по-доходоносно да насочват инвестициите си към търговски имоти в Лондон, в сравнение с такива на местния пазар, когато се съпоставят с алтернативната доходност на държавните облигации.

В допълнение, честа практика на китайския пазар е за договаряне на шестгодишни наеми след три години. В Лондон, практиката е за сключване на договори за наеми за осем или десет години.

Когато към високата доходност на търговските имоти от най-висок клас, в размер на около 4.3%, се добавят и добрите взаимоотношения между Великобритания и Китай, (които могат и да се задълбочат, след излизането на страната от ЕС), Лондон затвърждава доброто си реноме сред китайските инвеститори в имоти.

Китайските инвеститори се очаква да насочат близо 4 милиарда паунда инвестиции към пазара на имоти в Лондон. Това би бил съществен ръст, спрямо миналогодишните такива.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *