Начална Страница / Имоти / Защо китайците купуват търговски имоти в Лондон?

Защо китайците купуват търговски имоти в Лондон?

Лондон има проблеми с жилищните имоти. Излизането на страната от ЕС, инициира очаквания за потенциална загуба на хиляди работни места във финансовия сектор, което се отразява естествено и върху цените на търговските имоти.

Британската столица се очаква да загуби сериозни позиции, спрямо конкурентни финансови центрове, като Франкфурт и Ню Йорк.

Китайците купуват чуждестранни имоти „като за последно“

Има една група инвеститори обаче, които не се притесняват от всичко това – китайските купувачи на имоти. Те се насочват към сектора на търговските имоти в Лондон, не само заради поевтиняването на паунда спрямо долара и останалите основни валути.

китайски банки

Основна причина е спреда в доходността, която се предлага от инвестициите в търговски имоти и държавните облигации. В Лондон този спред е около 3.5%, предвид на доходността от инвестиции в търговски имоти от над 4%. За сравнение, същият спред е при ниво от 1.5% в Шанхай, както и 1.8% в Пекин.

Или казано по друг начин, за китайските инвеститори е много по-доходоносно да насочват инвестициите си към търговски имоти в Лондон, в сравнение с такива на местния пазар, когато се съпоставят с алтернативната доходност на държавните облигации.

В допълнение, честа практика на китайския пазар е за договаряне на шестгодишни наеми след три години. В Лондон, практиката е за сключване на договори за наеми за осем или десет години.

Когато към високата доходност на търговските имоти от най-висок клас, в размер на около 4.3%, се добавят и добрите взаимоотношения между Великобритания и Китай, (които могат и да се задълбочат, след излизането на страната от ЕС), Лондон затвърждава доброто си реноме сред китайските инвеститори в имоти.

Китайските инвеститори се очаква да насочат близо 4 милиарда паунда инвестиции към пазара на имоти в Лондон. Това би бил съществен ръст, спрямо миналогодишните такива.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *