събота , януари 20 2018
Начална Страница / Класации / Има един рекорд, който Междузвезни Войни няма да може да счупи…

Има един рекорд, който Междузвезни Войни няма да може да счупи…

Последният филм от сагата Междузвездни войни – „Силата се пробужда“ регистрира много рекорди при своя дебют.

Филмът се превърна в най-бързо добралата се кинопродукция до ключовата граница от 1 милиард долара приходи, едва за 12 дни, като му бяха необходими само 20 дни да изпревари Аватар, който бе филма с най-големи приходи в САЩ.

След шестнадесет седмици на екран обаче и въпреки многото си рекорди, има един рекорд, който най-вероятно ще остане непокътнат.

И това е за филм с най-големи приходи в световен мащаб. Той се държи от Аватар, с приходи в размер на 2.79 милиарда долара.

За сравнение, сагата Междузвездни войни е набрала към момента 2.07 милиарда долара, като се нарежда на трето място по този показател, изоставайки и зад Титаник, с приходи от 2.19 милиарда долара.

222

Причината, може би най-важния рекорд за киното, да остане в сила, е сравнително слабия дебют на Междузвездни войни на международните пазари. Извън САЩ филмът е набрал 1.13 милиарда долара, на фона на 2.03 милиарда долара от Аватар.

Различни фактори от културен характер и начинът по който филмите са били разпространявани от киносалоните са допринесли за голямата разлика в международните приходи.

“Междузвездни войн е важна част от американската култура, което предопредели изключително доброто му представяне в Северна Америка“, коментират специалисти. Филмът обаче, не е толкова популярен на други ключови пазари, като Китай например.

Провери също

тема на имейл

Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Всички ползваме имейлите си за работа. Една от най-важните части на електронните писма се крие …