вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Класации / Десетте най-странни американски щати

Десетте най-странни американски щати

Вчера бе денят на Независимостта в САЩ, най-голямата световна икономика. И докато за американците това е една емблематична дата, за хората по света тя се свързва основно със затворени фондови пазари и ниска ликвидност на борсите и валутните пазари.

щати

Американците се отличават със свои собствени особености и странности. В тази насока ето десетте най-странни щати:

10. Охайо

Какво го прави странен: Средната цена на имотите е 129 100 долара, деветата най-ниска цена в САЩ.

Какво го прави нормален: Ветераните жители на Охайо, като процент са под средния за останалите щати – при ниво от 8.7%.

9. Пенсилвания

Какво го прави странен: Щатът е на четвърто място по процент на населението, без достъп до превозно средство – цели 11.4%.

Какво го прави нормален: Средният доход на домакинствата в щата, при ниво от 53 234 долара е близък до средния за САЩ при 54 454 долара. Средните разходи по ипотеките на жителите на щата са при ниво от 1 400, или минимално под средното от 1 439 долара.

8. Вирджиния

Какво го прави странен: Щатът е с вторият най-голям процент на военни ветерани в САЩ.

Какво го прави нормален: БВП на щата е 55 681 долара на човек, или близо до средния за САЩ от 55 197 долара.

7. Канзас

Какво го прави странен: 72.9% от имотите в щата са еднофамилни къщи, залепени една за друга. Това е втория най-висок подобен процент в САЩ.

Какво го прави нормален: 11.3% от населението на Канзас е испано-говорящо, или при средния за страната процент. В допълнение 74.5% от домакинствата в САЩ имат достъп до широколентов интернет, спрямо 74.4% в САЩ.

6. Уисконсин

Какво го прави странен: Средното домакинство в щата е едва от 2.43 члена, или седмия най-нисък процент в САЩ.

Какво го прави нормален: Процентът на семействата с деца в щата е при ниво от 27.5%, или близо до средния от 27.6 за страната. В допълнение 84.9% от домакинствата имат компютър в дома си, отново при средния за САЩ.

5. Мичиган

Какво го прави странен: Мичиган се отличава с третия най-малък процент на имотите построени след 2010-та година, едва 1%.

Какво го прави нормален: Нивото на безработица в щата е почти еднаква със средната за страната.

4. Северна Каролина

Какво го прави странен: 21.4% от населението на щата е чернокожо, осмият най-висок процент в страната.

Какво го прави нормален: 15.3% от жителите на щата са се преместили през изминалата година, или почти колкото средното за страната от 15.4%. Средното време за пътуване на жителите на щата до работа е 23.0 минути, или с няколко секунди под средното време за пътуване в страната.

3. Орегон

Какво го прави странен: Щатът се отличава със седмият най-нисък процент на свободни за отдаване под наем имоти – едва 9.7%.

Какво го прави нормален: Средният процент на женените мъже над 15 години, при ниво от 49.5, е близък до средния от 49.8. При жените този процент е 47.6%, спрямо средния от 47%.

2. Мисури

Какво го прави странен: Едва 5.6% от населението на щата говори език различен от английския в гъки. Осмият най-нисък в страната.

Какво го прави нормален: Населението на щата от 6.06 милиона души е близко до средното за всички щати от 6.25 милиона души.

1. Индиана

Какво го прави странен: Съотношението, което отличава в най-голяма степен щата от средните стойности е процентът на прилепените еднофамилни къщи – 72.5%, или петия най-висок процент в САЩ.

Какво го прави нормален: В щата се раждат 53 бебета на 1000 жени, или близо до средното за страната.

Провери също

тема на имейл

Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Всички ползваме имейлите си за работа. Една от най-важните части на електронните писма се крие …