неделя , септември 24 2017
Начална Страница / Класации / Най-добрите автомобили за млади шофьори

Най-добрите автомобили за млади шофьори

За повечето начинаещи шофьори и техните родители, покупката на първи автомобли е ключова стъпка. Той от една страна трябва да не е много мощен, за да не ги „убие“, от друга трябва да е достатъчно сигурен и надежден и в същото време евтин…

Това са най-надеждните нови автомобили

Ето някои подходящи автомобили за тази цел, подбрани от изданието Business Insider, на база на надеждност, сигурност, нисък разход за поддръжка, удобство, привлекателност, икономичност, практичност и разбира се ниска цена.

Toyota Yaris от 2005-та година насам

Цена – около 6 000 лева

ярис

Рейтинг на IIHS от краш-тестовете – Добър

Това е един изключително здрав и евтин за поддържане градски автомобил. Частите са евтини и лесно откриваеми. Той е икономичен и с високо ниво на сигурност за класа си. Моделът с еднолитров бензинов двигател от 70 к.с. е идеален за начинаещи шофьори.

Автомобилите с най-голям шанс за над 320 000 км.

Honda Civic от 2005-та година насам

Цена – около 7 000 лева

Рейтинг на IIHS от краш-тестовете – Добър

Този автомобил е изключително издръжлив. Ако се поддържа правилно, спокойно може да измине над 300 000 километра. Така, че не се притеснявайте, ако на километража има цифра над 200 000 километра.

При изминавани средно 15 000 километра на година, ще мините още 100 000 безпроблемни километра в следващите шест години. Достатъчно време, за да станете вече уверен водач на пътя и да мислите за друг автомобил. Като един от най-популярните автомобили в света, частите са сравнително достъпни, а поддръжката относително евтина.

Honda Jazz – от 2009-та година насам

Цена – около 13 000 лева

хонда джаз

Рейтинг на IIHS от краш-тестовете – Добър

Още един идеален градски автомобил. Двигателят на автомобилите между 2009 и 2012-та година е в две разновидности, като по-големия е с обем от 1.4 л. и мощност от 100 к.с., което е предостатъчно на младите шофьори без особено голям опит.

Mazda 3 от 2009-та година насам

Цена – 14 000 лева

Рейтинг на IIHS от краш-тестовете – Добър

Най-добрите градски автомобили

Това е един от най-популярните компактни автомобили, които се продават в момента. Моделът е екипиран с двигателите SkyActiv, които са едни от най-икономичните нехибридни двигатели на пазара. Той е с обем от 1.6 литра, както и мощност от 105 к.с., идеална комбинация за начинаещи шофьори.

Toyota RAV4 – от 2006 година насам

Цена – около 16 000 лева

Рейтинг на IIHS от краш-тестовете – Добър

rav 4

От представянето си през 1997-ма година, този модел съдейства за популяризирането на компактните кросовъри, като спечели редица награди в историята си. Изключително надежден и стабилен на пътя, той предоставя най-доброто съчетание между сигурност, комфорт и разновидности на двигателите.

Продължава на следваща страница…

Провери също

интервю

Някои от нещата, с които саботирате шансовете си да ви наемат на работа

Не винаги интервюто за работа може да върви в желаната от вас посока. Това обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *