вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Класации / Най-скъпите за живот градове в света

Най-скъпите за живот градове в света

Ако животът в родния ви град ви се струва скъп, на база на необходимите разходи за живот, то ето нещо което да ви успокои. Със сигурност има градове по света, където животът е по-скъп, въпреки значително по-високите доходи.

Най-скъпите за живот европейски градове

Всяка година изданието Economist Intelligence Unit прави класация на най-скъпите градове за живеене. Ето и кои са петте, които оглавяват тази негативна класация, за жалост на техните жители:

Париж, Франция

paris-tour-eiffel-at-night

Ниската увереност в еврото прави така, че това да е единственият град на страна от еврозоната, която да попада в топ-десет. Париж остава изключително скъп за живот, като единствените стоки с нормална стойност за съжаление са цигарите и алкохола, се казва в проучването. До голяма степен градът попада в топ-пет, благодарение на крайно недостъпните цени на имотите.

Женева, Швейцария

женева

Всичко в Женева е скъпо, дори и увеселителните услуги са с едни от най-високите цени в света. Според изданието, това до голяма степен се предопределя от високите доходи на швейцарците.

Хонгконг

летище, хонконг

Градът се изкачва със седем места в класацията през последната една година, за съжаление на жителите му. Неимоверно високите разходи за имоти, са основна причина за това. Разбира се поевтиняването на хонконгския долар, също допринася за по-високите изразени в щатски долари цени.

Продължава на следваща страница…

Провери също

тема на имейл

Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Всички ползваме имейлите си за работа. Една от най-важните части на електронните писма се крие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *