понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Класации / Най-печелившите производители на дрехи на щатския пазар

Най-печелившите производители на дрехи на щатския пазар

Ако искате да заложите на „защитна компания“, в среда на рекорди за щатските индекси, то производител на дрехи може и да ви се стори като добър избор. А ето и кои са най-печелившите подобни компании, търгувани на щатския пазар:

Nike Inc.

Най-големият производител на спортни дрехи и обувки в света отчете нетна печалба от 846 милиона долара за четвъртото си фискално тримесечие. Печалбата на акция за тримесечие е в размер на 49 цента. Това я прави най-печелившата сред разглежданите компании.

nike

Възвръщаемостта на активите е висока при ниво от 17.5%. Пазарната й капитализация в момента е 96.85 милиарда долара. Възвръщаемостта на собствения капитал е при ниво от 29.9%. Съотношението цена-печалба за последните 12 месеца е 26.7.

TJX Companies Inc.

Компанията оперира чрез няколко търговски марки сред които популярните в САЩ T.J. Maxx и Marshalls. Първото фискално тримесечие, приключило на 30-ти април, в което регистрира нетна печалба от 562 милиона долара, или 76 цента на акция.

Пазарната й капитализация е 52.3 милиарда долара, а възвръщаемостта на активите й е при 19.92%. Възвръщаемостта на собствения капитал е при забележителните 55.1%.

За сравнение, Бъфет препоръчва на инвеститорите да се насочват към компании с подобно съотношение над 15%. Съотношението цена-печалба за последната една година е 22.5.

Ross Stores Inc.

евтини дрехи

Компанията оперира посредством аутлетите си Ross Dress for Less, най-голямата подобна верига в САЩ с над 1 274 магазина в 34 щата. За последното тримесечие, тя отчете печалба от 290 милиона долара, или печалба на акция от 73 цента.

Възвръщаемостта на активите за последните 12 месеца е 20.8%, а пазарната капитализация е 25.7 милиарда долара. Съотношението цена-печалба за акциите е при ниво от 23.93.

Продължава на следваща страница…

Провери също

самолети

Нещата, които самолетните компании никога няма да ви кажат

Светът на търговската авиация все още е изпълнен с тайни. Има някои неща, които стюардесите …

Един коментар

  1. Още по темата Amazon или Michael Kors? | Bogat.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *