неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Класации / Пет автомобила, които никой не иска да купува в САЩ

Пет автомобила, които никой не иска да купува в САЩ

Щатският пазар на автомобили е един от най-големите в света. Ето защо тенденциите и трендовете на този пазар до голяма степен определят какво ще се случва в автомобилната индустрия.

Това са най-надеждните нови автомобили

Ако се чудите кои модели се радват на най-голям спад в интереса от потребителите през последната една година, ето отговора:

5. BMW i3

bmw i 3

Това е един революционен по отношение на дизайна електрически автомобил, идващ от водещия немски производител на луксозни автомобили – BMW.

Ниският рейндж обаче, в размер на около 81 мили, или 150 с допълнително устройство, увеличаващо цената с 3 800 долара, инициира спад в продажбите на модела. В допълнение цената му от над 42 000 долара на щатския пазар, също играе ролята на сериозна спирачка пред продажбите.

Най-яките електрически автомобили

През март тази година бяха продадени едва 332 автомобила от тази серия в САЩ, спрямо 922 година по-рано, или понижение от 64%.

4. Chrysler 200

chrysler

Някога доминиращия седан при автомобилите от среден клас, регистрира рязко понижение в продажбите си. Представен едва през изминалата година, това определено не е „лош автомобил“, коментират пазарни експерти. Нещо повече, на него се възлагаха големи надежди от Chrysler, за възстановяване на позагубените позиции.

Не особено задоволителното представяне на път обаче, в допълнение с коментарите от страна на изпълнителният директор на производителя му, че моделът е провал и ще бъде спрян от производство през 2018-та година, инициираха силен спад в продажбите.

През март на тази година бяха продадени едва 6 176 броя, или с 67.8% по-малко в сравнение с 19 190-те броя през същия месец на 2015-та.

3. BMW 6 Series

bmw m6

От всички модели в списъка, това е може би най-малко заслужаващия да попадне в подобна класация. Достъпен във версии като спортно купе, кабриолет и четириврат седан, шестата серия е елегантна и пълна с лукс. В допълнение разновидността M6 Gran Coupe се смята за един от най-добрите седани в света в момента.

Кои бяха „Автомобилите на годината“ през последните 16 години?

Въпреки всичко казано до тук, моделът понижава продажбите си с 84% през март на тази година – до 389 броя, спрямо 2 434 броя година по-рано.

2. Mini Paceman

mini

Компанията се репозиционира в момента. В тази насока този модел е, като поглед назад в миналото. Той е голям, двуврат кросовър с място за четирима. Според някои потребители това е евтин Range Rover Evoque, а цената му от около 23 000 долара е много привлекателна.

И все пак, явно щатските потребители не са особено вдъхновени да купуват нещо средно между малък и голям автомобил. Само 112 броя в САЩ са били продадени през март на миналата година. През март на тази – едва 15, или спад от 86.6%.

1. Mazda CX-9

mazda

Най-големият SUV на Mazda е един от най-старите модели на пазара в момента. Представен през далечната вече 2006-та година от модела са били продадени едва 117 през март на този месец, спрямо 1 489 година по-рано.

Разбира се трябва да се има в предвид, че моделът е обновен и новата версия ще излезе на пазара по-късно през тази година. Така, че това може да е един от моделите, с най-голямо завръщане на пазара.

Провери също

самолети

Нещата, които самолетните компании никога няма да ви кажат

Светът на търговската авиация все още е изпълнен с тайни. Има някои неща, които стюардесите …