събота , януари 20 2018
Начална Страница / Класации / Този автомобил бе продаден за рекордна стойност на аукцион в САЩ

Този автомобил бе продаден за рекордна стойност на аукцион в САЩ

Първият произведен в историята модел Shelby Cobra счупи рекорда за най-скъпо продаден автомобил в САЩ по време на аукцион, през този уикенд.

Изключително редкият модел бе продаден на специален лот в Pebble Beach Concours de’Elegance в Монтерей, Калифорния за сумата от 13.75 милиона долара.

Това са най-надеждните нови автомобили

Той е първият автомобил с американски двигател V8, имплементиран в малък британски спортен автомобил, с който се е състезавал легендата Карол Шелби.

шелби кобра

С номер на шасито CSX 2000, автомобилът е бил собственост на Шелби до смъртта му през 2012-та година, на 89-годишна възраст.

Нов лидер при най-икономичните масови автомобили

Благодарение на двигателя си V8, с обем от 260 кубични инча, спортният автомобил може да вдигне от нула до 100 км. ч. едва за четири секунди.

шелби 2

По-късно модификацията ще се появи с двигател V8 с обем от 289, или 427 кубични инча.

форд GT

От Sotheby’s не дават предварителни прогнози за цената на която се очаква автомобилът да бъде продаден, но много е вероятно той да превиши настоящия рекорд, държан от модела 1968 Ford GT40, продаден за 11 милиона долара през 2012-та година.

Спокойно и суперавтомобилите си имат недостатъци!

Именно на този модел се отдава революцията в автомобилната индустрия в САЩ, което прави автомобилите от Северна Америка конкурентни на японските и европейските.

шелби 3

Проектът поставя началото в отношенията Ford/Shelby, като по-късно плод на това сътрудничество ще е първия американски автомобил, спечелил надпреварата на Ле Ман.

Автомобилът е запазен от Карол Шелби в оригиналното му състояние до смъртта му.

Провери също

тема на имейл

Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Всички ползваме имейлите си за работа. Една от най-важните части на електронните писма се крие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *