сряда , август 23 2017
Начална Страница / Любопитно / Как да изглеждате по-умен?

Как да изглеждате по-умен?

Според много изследвания, когато хората ви намират за по-интелигентен и компетентен, те са много по-склонни да ви се доверят.

Ето няколко трика, как да изглеждате по-умен и да спечелите в по-голяма степен доверието на околните, дадени от психолози:

1. Използвайте средните си инициали

Явно има причина за това, много хора оставили своята следа в историята, да са използвали инициалите на презимето си.

Например Джон Ф. Кенеди или Франклин Д. Рузвелт. Използването на ициалите на презимето, не само е признак на статут, но също така повишава очакванията за степента и капацитета на интелекта и представянето.

презиме

В едно проучване учестниците са накарани да прочетат и оценят есе на Айнщайн относно теорията на относителността. За неин автор са били представени Дейвид Кларк, Дейвид Ф. Кларк, Дейвид Ф. П. Кларк и Дейвид Ф.П.Р Кларк.

Не само, че Дейвид Ф. Кларк е получил по-високи оценки от Дейвид Кларк, но с най-високи оценки от всички се е отличил Дейвид Ф.П.Р. Кларк.

2. Представяйте графики

Други изследвания сочат, че хората са много по-склонни да се доверят на източник, ако той съдържа графики. Изследване е направено върху група, на които е било представено описание на нов медицински продукт.

Едното проучване е било с графика, а другото без. Иначе, и двете проучвания са били напълно идентични. 97% от групата прочела проучването с графика обаче, го е сметнала за много по-достоверно, на фона на едва 67% за групата прочела същото изследване, но без графика.

3. Пропуснете питието

drink

Дори и само да ви видят с питие е достатъчно, за да ви сметнат за по-малко интелигентен, според проучване на University of Michigan.

4. Вярвайте в себе си

Нищо не проектира интелигентността в такава степен, както увереността. Когато вярвате в себе си, вие подобрявате ефективността си. Нещо повече, да изглеждате неуверен се възприема от останалите, като признак за по-нисък интелект.

5. Говорете просто

dictionary

Ако сте наистина умен, не е нужно да използвате сложни термини, за да го показвате. Истинският интелект говори сам за себе си. В допълнение, използването на сложни думи винаги носи със себе си риска да сбъркате.

Продължава на следваща страница…

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …