понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Любопитно / Запознайте се с автономния автомобил на Uber

Запознайте се с автономния автомобил на Uber

Компанията за превоз на пътници и шведският производител на автомобили – Volvo, са сключили съюз, който възнамерява да инвестира сумарно 300 милиона долара в разработването на напълно автономен автомобил.

BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

Целта е ясна – да се използват ресурсите на двете компании за създаване на автономен автомобил, който впоследствие да се ползва от Uber и да се ограничи зависимостта на компанията от шофьорите. От Volvo пък, ще ползват разработената технология, за своите автомобили.

Партньорството е поредния пример за сътрудничество между технологичен стартъп и компания от автомобилната индустрия. Моделът, който ще се използва като прототип е емблематичния XC90 SUV.

volvo

Инвестицията ще е разделена горе долу наполовина между двете компании.

Средствата ще бъдат използвани към научно-изследователска дейност и разработване както на хардуер, така и на софтуер за автономни автомобили.

Първите автомобили, които ще бъдат тествани в Питсбърг през тази седмица, ще се отличават и с физически шофьор зад волана, който ще наблюдава и контролира процеса на превоз.

Uber заяви сериозните си интереси в сферата на автономните автомобили, след като наскоро закупиха компанията Otto, стартъп специализиран в сферата на автономните камиони. Платената цена бе 680 милиона долара.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *