Начална Страница / Любопитно / Запознайте се с автономния автомобил на Uber

Запознайте се с автономния автомобил на Uber

Компанията за превоз на пътници и шведският производител на автомобили – Volvo, са сключили съюз, който възнамерява да инвестира сумарно 300 милиона долара в разработването на напълно автономен автомобил.

BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

Целта е ясна – да се използват ресурсите на двете компании за създаване на автономен автомобил, който впоследствие да се ползва от Uber и да се ограничи зависимостта на компанията от шофьорите. От Volvo пък, ще ползват разработената технология, за своите автомобили.

Партньорството е поредния пример за сътрудничество между технологичен стартъп и компания от автомобилната индустрия. Моделът, който ще се използва като прототип е емблематичния XC90 SUV.

volvo

Инвестицията ще е разделена горе долу наполовина между двете компании.

Средствата ще бъдат използвани към научно-изследователска дейност и разработване както на хардуер, така и на софтуер за автономни автомобили.

Първите автомобили, които ще бъдат тествани в Питсбърг през тази седмица, ще се отличават и с физически шофьор зад волана, който ще наблюдава и контролира процеса на превоз.

Uber заяви сериозните си интереси в сферата на автономните автомобили, след като наскоро закупиха компанията Otto, стартъп специализиран в сферата на автономните камиони. Платената цена бе 680 милиона долара.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *