неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Собствениците на тези автомобили най-отворени към автономните коли

Собствениците на тези автомобили най-отворени към автономните коли

Ако карате Mercedes-Benz, или Infiniti, то вие най-вероятно в най-голяма степен сте отворени към автономните технологии, сочи изследване на MaritzCX.

Близo 27% от собствениците на Mercedes и Infiniti се определят, като „много заинтересовани” от новите автономни технологии, според проучването.

Mercedes-Benz-F015-Luxury-in-Motion-Concept-(3)

В същото време най-резервирани към технологията са притежателите на автомобили с марката Jeep.

„Собствениците на луксозни автомобили са в много по-голяма степен склонни да приемат технологията, защото са убедени, че сигурността им ще е много по-висока в този род автомобили“, се казва още в изследването. „Логично, любителите на оф-роуд шофирането са много по-неативно настроени към новата технология, която би им отнела удоволствието от шофирането“.

Запознайте се с автономния автомобил на Uber

Пред автомобилните производители обаче, ще е налице сериозно предизвикателство да убедят потребителите да прегърнат новата технология.

Близо 48% от настоящите шофьори, не проявяват интерес към закупуване на автономен автомобил в момента, макар и 94% да са запознати с тенденциите и бъдещите промени, които предстоят.

Изследването, проведено в САЩ, до голяма степен подкрепя и други проучвания, че потребителите все още не са готови напълно за автономните автомобили.

Дезориентацията на тестовите автономни автомобили в натоварен трафик, както и инцидентите свързани с автопилотите на някои модели, до голяма степен предопределят негативното отношение към новия клас автомобили.

Според пазарните наблюдатели, Mercedes и Infiniti може би печелят от това, че в по-голяма степен маркетират на потребителити си, въвеждането на полуавтономни системи в своите возила.

От Mercedes представиха концепцията си за автономен автомобил през 2015-та година по време на редица автомобилни изложения, като пуснаха и реклама на този модел.

Не всички производители на луксозни автомобили обаче, залагат толкова много на автономните автомобили. Porsche се класира на трета позиция по брой на потребителите, които не биха се доверили на новите технологии с 57%, а BMW е на четвърто място с 56%.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *