неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Любопитно / Fiat Chrysler уби емблематичния си спортен автомобил

Fiat Chrysler уби емблематичния си спортен автомобил

Производителят на автомобили Fiat Chrysler, току що уби един от най-емблематичните щатски спортни автомобили. Компанията обяви, че спира производството на Dodge Viper през следващата година, след 25 години на съществуване на модела. Пет специални серии ще отбележат този факт.

Вижте още: И суперавтомобилите си имат недостатъци

Какво правеше Viper толкова специален?

Сърцето на звяра се захранваше от 8.4-литров V10 двигател, с мощност от 645 конски сили и 814 Нм въртящ момент. Това на практика е един от най-високите въртящи моменти регистрирани от серийно произвеждани автомобили.

dodge

Ускорението на последния модел на „звяра“ от 0 до 100 км/ч става едва за 3.2 секунди, постижение, с което малко автомобили могат да се похвалят.

На тези, които се чудят защо производството на модела ще спира, ето и причината. Въпреки очакванията, че продажбите на спортния автомобил най-после ще поемат нагоре, това не се случва.

През 2014 г. неговото производство се спира на два пъти за по два месеца. Основният проблем се крие в изключителният успех на основния конкурент на модела в лицето на Chevrolet Corvette.

В допълнение цената от около 100 000 щатски долара, значително над тази на конкурентните американски суперавтомобили, е друг сериозен проблем, който предопределя до голяма степен ниската му популярност.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …