събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Любопитно / Нов електромобил от VW ще минава 300 мили и ще се зарежда за 15 минути?

Нов електромобил от VW ще минава 300 мили и ще се зарежда за 15 минути?

Два са факторите, които отказват на този етап купувачите от това да изберат електрически автомобил. По-високата цена и по-малкият пробег, в сравнение с традиционните бензинови и дизелови модели.

Какви са плановете на Audi за бъдещето?

От немският производител VW обаче, ще се опитат да решат тези два проблема с новия си електрически модел с големината на Golf, който се очаква да бъде представен на изложението в Париж през следващия месец.

Новият модел ще може да изминава 480 километра с едно зареждане, а батерията му ще може да се зарежда за 15 минути. В допълнение, цената му ще е под тази на традиционните бензинови автомобили. Това обещават от производителя.

електрически golf

Новият модел е планиран за 2018-2019-та година. Новината излезе от Матиас Мюлер, изпълнителен директор на Volkswagen Group, цитиран от автомобилното издание Autocar.

Мюлер сподели още, че „дигиталното бъдеще на Volkswagen е сериозно предизвикателство за цялата група“.

„Целта на управляваната от него компания е да създаде електрически автомобил, който ще може да предложи рейндж от 500 километра, докато в същото време да се зарежда само за 15 минути“, коментира още Мюлер.

Обещанията за цената, явно ще изисква Volkswagen да започне сам да си произвежда батериите или да се снабдява от немски компании, за да намали разходите си.

Според запознати, пробег от 300 мили и зареждане за 15 минути, най-вероятно ще изисква технология от 800-волта за зареждане.

За сравнение, технологията на Tesla за зареждане на модела Model E, предоставя 58 мили пробег при зареждане за час със зарядно на 240 волта.

В допълнение, този тип зарядни ще трябва да са доста разпространени, ако се планира по-дълъг пробег, припомнят експертите. Или немският производител ще трябва да действа доста бързо.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *