четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Любопитно / Искате висока заплата? Добре е да имате богати родители…

Искате висока заплата? Добре е да имате богати родители…

В България имаме една поговорка „Крушата не пада по-далече от дървото“. За съжаление това важи с пълна сила и по отношение на финансовия успех, който можете да очаквате в бъдеще.

Според изследване на дохода на 260 000 завършили британски студенти в първите им години на работа след университета се налага мнението, че е добре да сте имал родители с високи доходи, които да са ви помогнали да завършите London School of Economics.

Десетилетие след завършването, разликата във възнаграждението на децата с богати и тези с по-бедни родители е била 8 000 паунда на година при мъжете и 5 300 паунда при жените.

355

„Предимствата на това да сте израснали в семейство с високи доходи са напълно проследими при хората на възраст около тридесет години и завършили висшето си образование“, коментира Джак Бритън икономист в Institute for Fiscal Studies в Лондон.

Не е изненада, че завършилите два от най-старите университета – Оксфорт и Кембридж са с доходи от над 100 000 паунда на година. Това, което може да е изненада обаче е, че значително по-младия колеж LSE се отличава с най-висок доход за завършилите го.

Като цяло през последното десетилетие новозавършилите специалност медицина са се отличавали с най-високи средни начални доходи от 50 000 паунда, следвани от тези завършили икономика с 40 000 паунда.

Завършилите специалност „изкуства“ са се представяли най-зле от всички, като не са изкарвали повече от средното възнаграждение на хората, без завършено висше образование.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …