четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Любопитно / Жените и връзката им със смартфона

Жените и връзката им със смартфона

Оказва се, че жените са изключително привързани към смартфоните си. Изследване на стартъпът Influence Central сред 500 жени в САЩ стига до някои много интересни изводи.

Вижте още: Какво прави жените по-добри инвеститори от мъжете?

Жените са по-привързани към умните си устройства, отколкото към портфейлите си. 48% от тях определят смартфона като най-важното нещо, без което не биха напуснали дома си. За сравнение едва 26% от жените определят за това портфейлите си.

Същото проучване през 2012-та година сочеше, че тогава смартфоните бяха най-необходимия предмет, според 43%, а портфейлите според 32% от дамите.

жените и смартфоните

Жените използват смартфоните си по начина, по който бихте предположили – за социални медии, за съобщения, за навигация. Те обече добавят нови неща в ползването, като 38% от тях казват, че ги използват за да търсят стоки и услуги в интернет, спрямо 24% през 2012-та година.

Освен това 53% от жените винаги ползват устройствата си като сутрешна аларма за събуждане.

Все повече стават представителите на нежния пол, които ползват смартфоните си и за други задачи – като да спазват диета или фитнес приложения.

Над 200 000 жени в САЩ са ползвали умните си устройства като помощно средство да забременеят, с приложения като Glow и Kindara.

Приложението Kindara също така е ползвано и за предпазване от нежелана бременност.

Много жени ползват приложения като Glow’s sex и Eve, за да подобрят сексуалния си живот и своето здраве.

Жените са толкова привързани към смартфоните си, че често спят с тях. Около 81% от дамите, анкетирани от Influence Central твърдят, че държат устройствата си в непосредствена близост до леглата си, спрямо 62% през 2012-та.

Смартфоните са близо до тях не само докато спят, но и докато са будни. Това включва и докато шофират. 57% от дамите признават, че говорят докато шофират, спрямо 53% през 2012-та. Само 52% от тях правят това по безопасен начин, през хендсфри.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …