събота , юли 22 2017
Начална Страница / Любопитно / Жените и връзката им със смартфона

Жените и връзката им със смартфона

Оказва се, че жените са изключително привързани към смартфоните си. Изследване на стартъпът Influence Central сред 500 жени в САЩ стига до някои много интересни изводи.

Вижте още: Какво прави жените по-добри инвеститори от мъжете?

Жените са по-привързани към умните си устройства, отколкото към портфейлите си. 48% от тях определят смартфона като най-важното нещо, без което не биха напуснали дома си. За сравнение едва 26% от жените определят за това портфейлите си.

Същото проучване през 2012-та година сочеше, че тогава смартфоните бяха най-необходимия предмет, според 43%, а портфейлите според 32% от дамите.

жените и смартфоните

Жените използват смартфоните си по начина, по който бихте предположили – за социални медии, за съобщения, за навигация. Те обече добавят нови неща в ползването, като 38% от тях казват, че ги използват за да търсят стоки и услуги в интернет, спрямо 24% през 2012-та година.

Освен това 53% от жените винаги ползват устройствата си като сутрешна аларма за събуждане.

Все повече стават представителите на нежния пол, които ползват смартфоните си и за други задачи – като да спазват диета или фитнес приложения.

Над 200 000 жени в САЩ са ползвали умните си устройства като помощно средство да забременеят, с приложения като Glow и Kindara.

Приложението Kindara също така е ползвано и за предпазване от нежелана бременност.

Много жени ползват приложения като Glow’s sex и Eve, за да подобрят сексуалния си живот и своето здраве.

Жените са толкова привързани към смартфоните си, че често спят с тях. Около 81% от дамите, анкетирани от Influence Central твърдят, че държат устройствата си в непосредствена близост до леглата си, спрямо 62% през 2012-та.

Смартфоните са близо до тях не само докато спят, но и докато са будни. Това включва и докато шофират. 57% от дамите признават, че говорят докато шофират, спрямо 53% през 2012-та. Само 52% от тях правят това по безопасен начин, през хендсфри.

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …