Начална Страница / Любопитно / Тези мъжки черти в най-голяма степен привличат жените

Тези мъжки черти в най-голяма степен привличат жените

Какво в мъжете привлича жените? Според проучваният, това да е любезен, с чувство за хумор и да прилага доказани техники за флирт, определено има своето въздействие. Но какви са чисто физическите характеристики на мъжете, които привличат жените?

Вижте още: Девет фактора определящи сексуалното привличане

Изследвания сочат, че мускулистите мъже определено имат повече успех сред жените, както и се радват на повече сексуални партньори.

Мускулите са индикация на добри гени, което автоматично привлича жените, предвид на шансовете за наследяването им в процеса на репродукция.

Smiling man wearing straw hat

Според други проучвания, средно ниво на лицево окосмяване (малка брада), е друг фактор, който привлича жените. То корелира с мъжественост и доминация, все важни черти в историческото развитие на отношенията между мъжете и жените.

men red

В допълнение, жените се привличат в по-голяма степен от мъже, носещи червено. Това е символ на статут. Цвят наложен от древните римляни.

brad_pitt_img_121

Други изследвания сочат, че жените се привличат от симетрични черти. Симетрията е индикация за добро здраве и адаптивност.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Колко дълго е нормално да поддържате очен контакт?

Както вече не веднъж сме споменавали, поддържането на очен контакт е задължително условиe, за да …