петък , януари 19 2018
Начална Страница / Любопитно / Какво става ясно за вас, когато „ънфренднете“ някой?

Какво става ясно за вас, когато „ънфренднете“ някой?

Най-вероятно сте махали някой от списъка с приятелите си във Facebook или друга социална мрежа? Признайте си…

Дали ще е бивш ваш съученик, който използва социалната мрежа да споделя какво яде, кога си ляга и кога ходи до „двете нули“, или бивш ваш колега, който ви е разочаровал до безкрай след девет години, всички ние сме го правили…

Приложенията за инстантни съобщения вече по-големи от социалните мрежи

Какво обаче, говори това за вас?

Психолози правят изследвания, с които се опитват да отговорят на този въпрос. Двете проучвания са направени сред 1 077 потребителя в социалната мрежа Twitter.

Така, че можете да имате едно наум (и да се успокоявате), че това може и да не отнася за действията ви във Facebook – най-голямата социална мрежа.

unfriend

Първото проучване стига до извода, че с най-голям шанс да отпаднат от списъка ви с приятели са ваши бивши съученици от гимназията. Следват приятели на приятели, приятели от работа и приятели по общи интереси.

В най-голяма степен сме склонни да „заличаваме“ от приятелите си хора, които спорят с нас на религиозна или политическа тема. Или казано по друг начин, това до голяма степен е форма на отмъщение или опит да нараните някой (най-вероятно защото самите вие сте били наранени).

Приятелите ни от училище пък са тези, които естествено отпадат, защото датират от времето, когато в много по-малка степен сме можели самостоятелно да определяме с кого ще дружим и с кого не.

В допълнение, с течение на годините тези училищни приятели, обикновено са тръгвали да се развиват в други направления и много рядко споделяме с тях общи интереси.

„Открихме също така, че хората често са склонни да заличават приятелите си от работа. Причината там обаче, в много по-голяма степен се предопределя от реални действия, а не от това което са постнали в социалните мрежи“, коментира Кристофър Сибона, автор на проучването.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …