вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Любопитно / Малко повече „плът“ е равна на повече интервюта за дамите

Малко повече „плът“ е равна на повече интервюта за дамите

Най-вероятно сте чували класическите съвети от рода на поставяйте прилични снимки в автобиографиите си, обличайте се строго делово по време на интервю за работа и в никакъв случай не слагайте снимки с по-голямо деколте (за дамите).

Оказва се обаче, че все пак плътта продава, или поне във Франция…

Физическите черти на мъжете, които привличат жените

Изследване на френската Сорбона, стига до много интересен извод, който до горляма степен влиза в противоречие с традиционните схващания.

За период от три години, изследователите са отговаряли на стотици интервюта за работа използвайки две фиктивни автобиографии на дами, кандидати за работа.

dekolte

Фиктивните кандидатки са имали почти идентични резюмета и опит, но едната е била със снимка с малко по-изрязана блуза, докато другата е била облечена строго официално.

Трябва да се има в предвид, че подобно на България и във Франция обща практика е кандидатите да слагат свои снимки в автобиографиите си.

Можете ли да познаете коя от двете дами се е радвала на по-голям интерест от страна на потенциалните работодатели?

От 200 кандидатури, за позицията продажби, жената с изрязаното деколте е извикана на 62 интервюта повече, в сравнение със своя конкурент.

И докато много хора ще се помислят, че това е случайно и се е предопределило от естеството на работа, ще кажем, че са в грешка. Кандидатствали за позиция счетоводител, дамата с деколтето е била извикана на 68 повече интервюта, от конкурентката си.

Провери също

електрическа триколка

Тази електрическа триколка може да промени света на електромобилите

Всеки водещ автомобилен производител се насочва към представяне на нови електрически модели през следващите години. …